U OB Dubrovnik održano predavanje o Zdravstvenoj skrbi hrvatskih branitelja

O toj temi pričao je ravnatelj bolnice dr. Marijo Bekić, dok je o strategiji zdravstvene skrbi više kazao Brigadni general dr. med. endokrinolog Kornelije Brkić.

Današnje predavanje održano je u sklopu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja.

-Radi se o novim pomacima. Veće brige o njima, sprječavanje dugih čekanja u bolnicama, da palijativa radi kako treba. Ukratko jedan novi stil, novi način,a pomak je veoma velik-kazao je dr.med.Kornelije Brkić. 

Također dr.med. Brkić kazao je kako je sistematski pregled obaveza u svih branitelja, ali kako je i razlog svih ovih promjena u sustavu liječenja branitelja tužan.

-Svaki dan umre 10 do 12 hrvatskih branitelja ispod 55 godina starosti što je katastrofalno. Vi kroz sistematske preglede možete pomoći mnogima i tako riješiti nezgodu koja je došla uvjetovana agresijom-kazao je.

Ravnatelj dubrovačke bolnice dr.med.Marijo Bekić kazao je kakva je situacija po pitanju liječenja hrvatskih branitelja u našoj bolnici te je istaknuo kako unatoč nedostatku kadrovske i tehničke službe, branitelji uredno imaju svoje preglede.

-Osim što se 2017. godine počelo sa sistematskih pregledima na nacionalnoj razini, isti trenutak se počelo s pregledima i u Općoj bolnici Dubrovnik. Pored kadrovskoj manjka oni se nesmetano provode- kazao je dr.med.Bekić. Ravnatelj bolnice također se pohvalio kako se od proljeća 2017. god pa sve do nove 2020. pregledalo točno 2 tisuće hrvatskih branitelja.

-Zaista jedna prilično zapažena brojka gdje smo prepoznati i od ministra Medveda koji nam se zahvalio u više navrata-kazao je te nastavio:

-Branitelji imaju prednost za određene pretrage te za određene postupke. Jasno, u kontekstu kadrovskih mogućnosti Opće bolnice. Međutim možemo reći da je OB primjer suradnje zdravstvenog sustava i hrvatskih branitelja.

Komentiraj članak

Komentari