Najavljena ljetna festivalska groznica

U Austriju na Frequency po dašak svjetske glazbene kreme

Frequency je austrijski festival s najdužom tradicijom. Nekoliko je puta mijenjao lokaciju, no termin je već godinama ustaljen - druga polovica kolovoza. Festival se ponosi svojim konceptom u koji posjetiteljima nudi iskustvo dva događanja simultano.

Ove sezone festival će trajati tri dana na 8 pozornica, od kojih su dvije velike open-air tipa sa preko 120 izvođača sveukupno.

Nekadašnji autobusni terminali u St. Poltenu pokazali su se dobrima za festivalski prostor jer se festival konačno riješio problema koji su znali biti uzrokovani lošim vremenskim prilikama. Posjetitelje očekuje 3 dana odličnih koncerata, sjajan kamp kroz koji se proteže obližnja rijeka, sve prednosti cashless sustava te iznimana gastronomska i popratna ponuda.

Organizatori su upravo objavili i set jakih imena koja će nastupiti na ovogodišnjem izdanju. Jedan od hedlajnera je francusko-španjolski kultni panker Manu Chao koji u Austriju dolazi sa svojom La Ventura pričom. Mamac za publiku također će biti trip-hop pioniri i Massive Attack koji su se vratili na scenu odličnim aktualnim singlom. Svakako treba izdvojiti i Jagwar Ma, još jedne povratnike The Killse, Zeds Dead, Wolfmother, Kill the Noise, Haim, Skunk Anansie, Sofa Surferse, DJ Wirea i cijeli naramak interesantnih izvođača.

U prodaji je još dostupan kontigent early bird ulaznica, a uskoro se mogu očekivati i jednodnevne. Ulaznice se mogu kupiti preko hrvatskog Eventima.  

Komentiraj članak

Komentari