Američki predsjednik

Twitter je sakrio Trumpov tvit zbog glorificiranja nasilja

Twitter je za jednu od posljednjih objava Donalda Trumpa odredio da krši smjernice te društvene mreže. Radi se o tvitu u kojem je Trump napisao: “Ovi razbojnici ne poštuju uspomenu na Georgea Floyda i ja to neću dopustiti. Upravo sam razgovarao s guvernerom Timom Walzom i rekao sam mu da je vojska uz njega Kada počne pljačkanje, počinje i pucanje. Hvala!”

Prema Twitteru Trumpov tvit glorificira nasilje, ipak nije trajno uklonjen već samo sakriven, piše CNN. Dakle, i dalje ga svatko može vidjeti kada klikne na upozorenje koje skriva sam tvit. Podsjećamo, nenaoružani Afroamerikanac Gorge Floyd preminuo je nakon nasilne intervencije četvorice policajaca, prenosi Telegram. Jedna od njih koljenom mu je pritisnuo vrat.

NEREDI U MINNEAPOLISU

Siroti Floyd pokušao je upozoriti policajce da ne može disati, ali nisu se obazirali na to. Preminuo je na putu do postaje. Sve su snimili slučajni prolaznici, a snimka je razbjesnila ljude diljem SAD-a. Primjerice, u Minneapolisu već teći dan zaredom traju prosvjedi koji su iz mirnih prerasli u sukobe s policijom.

Sinoć su prosvjednici zapalili i policijsku postaju, a suzavac koji su policajci bacali na njih, vraćali su im nazad. Više od 170 lokala oštećeno je, a dio je i opljačkan. Upravo zbog toga aktivirana je Nacionalna garda, odnosno na teren je poslano 500 vojnika koji bi policiji trebali pomoći da smiri situaciju.

Komentiraj članak

Komentari