U 18 sati

Tribina o Europskoj Uniji u Dubrovniku

Javna tribina o budućnosti hrvatskog i europskih društava održana je u hotelu Petka u 18 sati. Govornici su bili: zastupnica u Europskom parlamentu, Ruža Tomašić, Hrastov zastupnik u Hrvatskom saboru, Hrvoje Zekanović, te doktorica medicine, Dražana Martinović Mamić.

U prepunoj dvorani, gosti su imali priliku čuti kakva je situacija u Europskom parlamentu, Hrvatskom saboru i općenito u državi. Posjetitelji su mogli javno izložiti svoje mišljenje, postaviti pitanja govornicima i saznati stvarno stanje države i Europske Unije.

Europska parlamentarka, Ruža Tomašić, najaktivinija jeparlamentarka i srdačno se bori za hrvatska prava, hrvatski službeni jezik unutar Europske Unije te mnoga druga prava. Hrvatska konzervativna stranka, čija je osnivateljica Ruža Tomašić, zalaže se za nacionalni suverenitet i slobodu svih građana, za zaštitu svih hrvatskih građana izvan Hrvatske, za decentralizaciju i mnoga druga prava i slobode.

Europski parlament zajedno s Vijećem ministara čini zakonodavnu vlast Europske Unije. Hrvatska u tom parlamentu ima 11 zastupnika.

 

Magdalena Zrilić

Komentiraj članak

Komentari