SVAKA MU ČAST

TORCIDA BRAČ IZDALA LOŠE PRIOPĆENJE O NAPADU U SUPETRU Ozlijeđeni vatrogasac ubio ih je komentarom

Torcida Brač sinoć je na Facebooku izdala priopćenje u povodu premlaćivanja grupe sezonskih radnika u Supetru prošloga vikenda. Napisali su kako, citiramo, “osjećaju potrebu izvijestiti javnost da je takvo kolektiviziranje krivnje, prije bilo kakvog zakonitog utvrđivanja činjenica, nedopustivo i zlonamjerno, te isključivo usmjereno na prikupljanje jeftinih političkih bodova”. U podužoj objavi koja završava tezom “ne dozvoljavamo i odbijamo da se na takav način blati naša udruga i svi članovi Torcide Brač”, ni u jednom trenutku nisu ni spomenuli premlaćene mlade ljude, što većini onih koji su komentirali njihov istup baš i nije sjelo.

Očekivano su se, doduše, javili i pojedinci koji su im izrazili podršku, uglavnom ih pozdravljajući sa Za dom spremni, no ogromna većina napadala ih je zbog odabrane strategije. U nekom trenutku javio se i Tomo Domančić, supetarski vatrogasac ozlijeđen dok je branio napadnute, koji je u javni prostor ionako konačno unio malo dobre energije, otkako se pročulo kako je reagirao tu noć sa subote na nedjelju.

Domančić je jučer za Novu TV opisao napad i prenio da su huligani napali grupu mladih ljudi uz urlike “Di je Srbin?!”. Slobodna Dalmacija prenijela je kasnije njegovu kratku izjavu. “Napadnuta grupa sjedila je u kafiću blizu nas, i kućama smo otišli zajedno. Nakon toga je uslijedio napad, išao sam ih braniti, a onda sam dobio udarac s leđa”, opisao je novinarima u ponedjeljak. Tomo je završio u bolnici s razbijenim nosom, a njegov DVD Supetar javno je zatražio od lokalne Torcide da se ogradi od incidenta i osudi huligane.

Domančić je kasnije istupio na Facebooku, u komentarima pod spomenutim priopćenjem Torcide Brač. “Zašto niste mogli napisati da osuđujete napad? Je li to tako teško, a da ne napominjem da niste spomenuli da je ovaj što mi je polomio nos uhićen u vašim prostorijama… Sramite se”, napisao je. Ispod njegovog komentara razvila se mala rasprava tijekom kojih su razjašnjeni neki, dosad nepoznati detalji. Primjerice, na pitanje je li istina da su sezonski radnici prije napada urlali: “Ovo Srbija!”, što vrlo desni komentari prenose od jučer, Tomo je napisao: “Ne! To je potpuna laž!”.

Komentiraj članak

Komentari