Aktualno

Tomislav Karamarko jutros se sastao s Angelom Merkel, HDZ dobio podršku uoči izbora!

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko susreo se jutros s predsjednicom CDU-a i aktualnom njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, doznajemo iz vrha HDZ-a. Karamarkov posjet njemačkoj kancelarki uoči parlamentarnih izbora i njena spremnost da ga primi, zapravo su i svojevrsna poruka podrške kancelarke Merkel, najmoćnije žene Europe, pa i svijeta, HDZ-u uoči izbora. Budući da HDZ i CDU pripadaju istoj političkoj obitelji pučkih stranaka, suradnja ne čudi.

- HDZ i CDU najveće su stranke u svojim zemljama, pa njihova suradnja ima neposredan učinak na odnose dvaju država, rekao je za večernji.hr izvor iz HDZ-a te naglasio kako se Njemačka puno puta dokazala kao prijatelj i ključni strateški partner Hrvatske.

Upozorio je i kako Hrvatska sve više ekonomski zaostaje, ne samo za zemljama EU, nego i za post-tranzicijskim zemljama s kojima se objektivno može i treba uspoređivati i kojima bi s obzirom na svoj gospodarski potencijal morala ozbiljno konkurirati. Pored toga, i Hrvatska i Njemačka izravno su pogođene izbjegličkom krizom koja prijeti destabilizirati EU.

 HDZ i predsjednik Tomislav Karamarko ovaj susret drže iznimno važnim. To je početak još bolje suradnje između HDZ-a i CDU-a, posebno nakon parlamentarnih izbora 8. studenog, na kojima HDZ očekuje pobjedu i preuzimanje odgovornosti za upravljanje Hrvatskom. Toj pobjedi zasigurno će pridonijeti i potpora kancelarke Merkel HDZ-u i predsjedniku Tomislavu Karamarku, rekao je večernjem listu izvor iz vrha HDZ-a.

Komentiraj članak

Komentari