Ždrijeb Divlje lige

Tomić protestirao, Prlender se ispričao, a Spahić ponosno izjavio: "Evo mojih – Turčin Danče" (FOTO)

U palači Sponza održan je ždrijeb 29. prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu. U ovogodišnjem natjecanju nastupit će 33 momčadi, tri više nego lani. Izravno su u glavnom turniru prvak Špilja '94 Danče, finalist Kamen Mali Cavtat, trećeplasirani Solitudo, četvrtoplasirani Penatur te sva četiri sastava koja su poražena u četvrtfinalu: Palace, FUN H2O Mlini, Gjivovići Dolphins i Čingrija. U kvalifikacijama će igrati: Boninovo Jumpers, Luka Čilipi, Montovjerna, Villa Banac, Buža 1964., Berdova vila, Elita, Daksa, Kupalište ispod Petke, Puntižela, Sovrnja Doli, Plaža ispod Petke, Pasjača Popovići, Uvalica, Sustjepan mali muo, Kolorina, Porat, Lukovica, Mrkan Cavtat, Elafiti, Turčin Danče, Gradićevo, Vila Šeherezada, Lozica i PVG Gruški mul.

Majstor ceremonije ždrijeba ponovno je bio Lukša Čokljat „Čolo“, a tu su bili i neizostavni Gordan Prišlić „Vjeverica“ i Vedran Smokvina. Kuglice su izvlačili poznati dubrovački nogometaš Emir Spahić, intendant Dubrovačkih ljetnih igara – Ivica Prlender, pročelnici Dubrovačko – neretvanske županije – Marijeta Hladilo i Maro Kristić te Marin Kovačić „Kova“, kapetan prošlogodišnjih pobjednika Špilje '94 Danče.

Čulo se u Sponzi „više je novinara i fotografa nego predstavnika momčadi“, zato nije izostala - dobra atmosfera. Tako je Dinko Tomić, glavni i odgovorni u momčadi Sustjepan mali muo, „oštro protestirao“. Ivica Prlender je krivo pročitao njegov sastav izostavivši onaj dio – mali. Intendant je zatražio „ispravak netočnog navoda“ i popravio pogrešku.

Željko Tutnjević je okupljenima objasnio kako se vidi da Emir Spahić zna s novinarima uz objašnjenje „ipak živi u Europi, a ne u Gružu“. „Čolo“ je ispričao i vic o tome zašto u Konavlima nema Židova. Daleko od toga da je uvredljiv, ali ponovno nije za javnost. Emir Spahić je u jednom trenutku izvlačenja ponosno izjavio: „Evo mojih“ i pročitao ime na papiru  – Turčin Danče. Kao što se vidi iz priloženog – trebalo je u četvrtak navečer biti u Gradu.Kvalifikacije počinju u subotu, 30. lipnja, i trajat će do ponedjeljka 9. srpnja. Mjesto u glavnom turniru, start 11. srpnja, izborit će samo osam najboljih iz kvalifikacija. U prošlogodišnjem finalu, Špilja '94 Danče je u Portu s 7:5 pobijedila Kamen mali iz Cavtata. U susretu za treće mjesto, Solitudo je s 13:9 bio bolji od Penatura.Nastavlja se dubrovačka tradicija, pred nama je 29. izdanje prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu, nadaleko poznatog amaterskog sportskog spektakla.GLAVNI TURNIR

Skupina A                                                       

1.Špilja '94 Danče
2.Fun H2O Mlini
3. A1
4. D2

Skupina B
1.Kamen mali Cavtat
2. Palace
3. B1
4. C2

Skupina C

1.Solitudo
2. Čingrija
3. C1
4. B2

Skupina D

1.Penatur
2. Gjivovići
3. D1
4. A2

KVALIFIKACIJE

Skupina A
Sovrnja Doli, Mrkan Cavtat, Lukovica, Montovjerna, Lozica i Elafiti

Skupina B
Vila Šeherezada, PVG Gruški mul, Pasjača Popovići, Sustjepan mali muo, Pora i Plaža ispod Petke

Skupina C
Luka Čilipi, Turčin Danče, Uvalica, Gradićevo, Elita i Kupalište ispod Petke

Skupina D
Daksa, Berdova vila, Boninovo Jumpers, Kolorina, Puntižela, Buža 1964., Vila BanacKomentiraj članak

Komentari