ON ŠUTI

TOLUŠIĆ JE IMAO SVADBU NA NAJSKUPLJEM IMANJU U ISTRI Sobe su od 4476 kuna

Ministar Tomislav Tolušić do sada nije detaljno objasnio nijednu svoju aferu. Prvo je otkriveno da je Tolušić u svoju imovinsku karticu upisao kako njegova kuća u Virovitici ima 165 kvadrata, dok podaci iz katastra govore da je njezina veličina 330 kvadrata.

Onda je otkriveno muljanje oko građevinskog zemljišta na moru. Naime, atraktivno zemljište u građevinskoj zoni, odnosno livada od 446 metara kvadratnih u Privlaci kod Zadra, udaljena 300 metara od mora, jedno je vrijeme u imovinskoj kartici ministra Tolušića bila prijavljena kao zemljište u vrijednosti od 115 tisuća kuna. On tvrdi da ju je prodao za 450 tisuća kuna. Ostalo je nejasno zašto je vrijednost parcele prijavljena na samo 115.000 kuna kada su cijene okolnih zemljišta višestruko veće.

Jučer je pak isplivala još jedna zanimljiva podudarnost oko Tolušićevih nekretnina. Naime,  vlasnik obrta koji je Tolušiću prodao zemljište za kuću s roštiljem u Virovitici od ministra je kupio njegov stan. Isti taj poduzetnik ugovorio je niz unosnih poslova s Gradom i Županijom dok je Tolušić bio virovitičko-podravski župan.

Novi dan, nova priča o Tolušiću. Ovaj put nešto drugačija. Portal Telegram objavio je, naime, kako je Tolušić 2017. godine svadbeno slavlje održao na skupom imanju u Istri, istom onom na kojem su slavlje održali Maja Šuput i Vedran Ćorluka.
Tolušić se početkom lipnja 2017. godine drugi put oženio, a iako nije nezakonito održati skupo svadbeno slavlje, u ovom je slučaju legitimno postaviti pitanje o imovinskom statusu i primanjima ministra Tolušića. Naime, cijena najma imanja na kojem je Tolušić održao svadbenu proslavu je jako visoka, a ministar o svemu nije dao konkretan odgovor.

Tolušićeva svadba održana je u Stanciji Meneghetti nedaleko od Bala u Istri. Na istom se mjestu prošli vikend vjenčala Maja Šuput, a prošlog ljeta tamo su se vjenčali Vedran Ćorluka i Franka Batelić.

Cijene zakupa su jako visoke. Primjerice, samo jedna soba prve subote u lipnju, što je datum kada se ministar oženio, prema javnom cjeniku stoji između 4476 i 15.138 kuna. Luksuzni hoteli poput Meneghettija ne objavljuju cjenike zakupa kompletnog objekta, no Telegram je iz nekoliko neovisnih izvora dobio informaciju kako se samo najam lokacije za vjenčanje kreće od 10.000 eura na dan. U taj iznos ne ulaze troškovi svečane večere, muzike i tako dalje.

Nije, međutim, poznato koliko su dana s gostima proveli na imanju ni koliko su točno iznosili troškovi vjenčanja. Tolušić nije odgovorio na više upita ni poziva.

Iako Tolušić ima visoka primanja za hrvatske prilike, teško da se može mjeriti s nogometnim zvijezdama poput Ćorluke. Kao potpredsjednik vlade, on ima plaću 20.312 kuna, a supruga, koja je učiteljica u osnovnoj školi, 5800 kuna. Mjesečno plaćaju 11.642 kn kredita.

Komentiraj članak

Komentari