PRAVI 'KOLOVOĐA'

TKO JE ZAPRAVO ANDREJ PLENKOVIĆ? Zvali su ga Šurjak, bio omiljen u razredu

Hoće li Andrej Plenković iskoristiti priliku i izvući zemlju iz krize i stvoriti političke preduvjete da Hrvatska prestane biti država iz koje se mladi iseljavaju, radno sposobni ne rade, a umirovljenici gube dostojanstvo, tek će se vidjeti.

Iako je o Plenkoviću do sada dosta toga rečeno i napisano, prosječni Hrvat o njemu, zapravo, još puno toga ne zna. Bogata je povijest obitelji Plenković u Svirču na Hvaru. Bili su velika i jaka obitelj, ne toliko prema materijalnim kriterijima, nego prema kultu rada i školovanju. Stoga nije čudno da su prije gotovo 70-ak godina u obitelji imali i ugledne poslovne ljude i diplomate.

Plenkovićevi roditelji ugledni su hrvatski građani. Majka Vjekoslava Raos bila je internist i kardiolog, radila je u Vojnoj bolnici (KB Dubrava). Otac Mario je komunikolog, sveučilišni profesor, koji je dugo godina bio pomoćnik generalnog direktora RTV Zagreb. Živi u Sloveniji, još je intelektualno aktivan, objavljuje knjige i predaje na europskim sveučilištima. Odrastajući u takvom ambijentu, njihov sin Andrej stalno je učio, radio i bavio se sportom. Ovih dana postao je hrvatski premijer i, sukladno Ustavu i zakonima, najmoćniji čovjek u državi. Prijatelji koji su s njim pohađali Osnovnu školu Jordanovac tvrde da se nije promijenio.

Više pročitajte OVDJE

Komentiraj članak

Komentari