Politika

Tko je Pavle Močilac, opasni primitivac koji je napao rektora Borasa? 'Pobiti govna i gotova stvar...'

Nakon što je novoizabrani rektor zagrebačkog Sveučilišta, Damir Boras, spomenuo biblijske vrijednosti koje se, kako kaže, danas sve manje poštuju, diglo se sve faistoidno na noge u Hrvatskoj, naravno, hrvatski mediji, posebno režimski Jutarnji list u vlasništvu bivšeg Sanaderovog jarana, Ninoslava Pavića, odmah u protunapadu na Borasa istaknuli su kao svog gladijatora kemičara Pavle Močilaca, dakako, zaboravili su spomenuti tko je primitivac koji je verbalno nasrnuo na novog rektora, a doista se radi o primitivcu kojim bi se u nekim ozbiljnim zemljama bavila čak i policija.

Naime, na stranu činjenica da je on svojedobno bio istaknuti borac protiv 'ustaške wikipedije' te da je u tom 'ratu' izgubio s obzirom kako činjenice nisu bile na njegovoj strani, kao što na strani primitivaca nikada nisu nikakve činjenice, osim 'argumenata' mržnje te sile, mržnja Pavle Močilaca ponekad dostiže patološke razmjere i jednostavno se ne da kontrolirati.
Inače, Pavle Močilac, doktor je farmaceutike rođen u Sremskoj Mitrovici, što je, naravno, nevažno, međutim, nemoguće je ne spomenuti da nakon govora mržnje nije niti saslušan na policiji kao što se to znalo događati.
Zbog statusa na Facebooku Željka Markić podnijela je, posve opravdano, privatnu tužbu protiv Nenada Stazića, koji nikome nije prijetio, tek se izletio s fašističkim budalaštinama izvrijeđavši čelnu osobu građanske inicijative 'U ime obitelji'. Zbog statusa na najpopularnijoj društvenoj mreži, rekli smo, neki su završavali na obavijesnom razgovoru pa i u zatvoru. Zašto se to nije dogodilo s doktorom farmaceutike?

- Trebalo je na tu konvenciju (HDZ-a) doći sa šmajserom, bojnim otrovom, bombom, eksplozivom... pobit govna i gotova stvar - pisala je svojedobno ova kretenčina, budući da mu je smetala izborna konvencija utemeljitelja HDZ-a.

Mislite li da je ovakav način komunikacije dostojan jednog obrazovanog građanina? Ovakav način komunikacije je kažnjiv, možemo u tom kontekstu postaviti pitanje tko se boji bandita koji bi sa šmajserom došao i ubijao s obzirom da su hrvatski branitelju takvu fašističku bandu, koja je ubijala šmajserom, pobijedili u Domovinskom ratu?

Naravno, otvoreno pismo koje je na svom poligonu za mržnju, dakle, Facebooku, napisao primitivni Pavle, a objavili svi lopovski i normalni mediji u zemlji, je legitimno, međutim, ono je pisano na način kao da je autor pisma  neobrazovani Davor Butković, a ne čovjek s visokim obrazovanjem.

-  Hoće li kolege fizičari sad naučavati da je ipak Svemogući vječni Bog, a ne Veliki prasak stvorio svemir? – pitao je sam sebe Pavle u otvorenom pismu. Zaboga, zašto ne, ako to žele na VJERONAUKU učiti oni koji vjeruju?

No, takvo retoričko pitanje nedostojno je bilo koga, pa tako i primitivnog Pavla. Naime, većina iole obrazovnih ljudi znaju da je otac teorije Velikog praska katolički svećenik, Georges Lemaitre, koji je ujedno bio i profesor atomske fizike na čuvenom katoličkom sveučilištu u Leuvenu, jednom od najjačih europskih znanstvenih i istraživačkih centara. Lemaitre je usto bio jedan od bliskih suradnika Eintseina... Einstein je bio ateist, međutim, Einstein, koji je pobjegao pred nacističkim režimom, nije bio isključiv čovjek, jer da je bio ne bi se zvao Albert nego Pavle, i njegova pisma objavljivao bi Jutarnji list te lopovski Tportal.

Veliki prasak, dakako, ne isključuje postojanje Boga, naprotiv, no, otvoreno pismo našeg Pavla isključuje mogućnost postojanja zdravog razuma kod spomenute individue. Zašto je, pobogu, Boras uopće išao odgovarati takvom primitivcu?

Komentiraj članak

Komentari