SDP-ovske sličice i prilike

Tko je ovaj momak koji je upropastio konvenciju mladih SDP-ovaca?

Olgu Muratti zadnjih dana muče dvije stvari: Prva je vijećnički kvorum mudrih poslaničkih glava a druga je opći neposluh stranačkog članstva. Naime, kako Portaloko ekskluzivno doznaje, na sinoćnoj konvenciji mladih SDP-ovih forumaša bilo je burno. Naime, njihov donedavni predsjednik, Nikša Klečak, žestoko se obrušio na stranku, odnosno na regularnost sinoćnje konvencije.

Nakon što joj je zbog nedolaska nezavisnog Vićana propala sjednica Gradskog Vijeća u srijedu, problemima Olge Muratti ne nazire se kraj: Očekivana konvencija foruma mladih SDP-a Dubrovnik nije održana. Ovoga puta nisu je blokirali niti Vićan, niti Šuica, niti Kisić... već nitko drugi nego donedavni predsjednik, sada član SDP-a, stranački kolega Nikša Klečak.Klečak navodno želi sve po svome

Konvencija je, po nekim tumačenjima, sazvana samo par mjeseci ranije kako bi se na njoj, po drugi put zaredom, kandidirao sadašnji predsjednik Goran Milić. Uzrok užurbanom sazivanju sjednice leži, kako tvrdi naš sugovornik, u činjenici kako Milić u srpnju puni trideset godina te se ne bi mogao, sukladno pravilima Foruma, kandidirati ponovno.

U telefonskom razgovoru Nikša Klečak nas je, nakon početnog iznenađenja, žestoko napao shvativši o čemu želimo pisati.

“Radi se o unutarstranačkim izborima, odnosno izborima unutar foruma mladih SDP-a, i žalosno je da ovakve stvari izlaze u medije. Točno je kako sam ukazao na određene nepravilnosti, međutim radno predsjedništvo, kao i predsjednica Muratti, složili su se sa mojim tumačenjem izbornih pravila. Što je tu sporno? Nismo mi HDZ i nismo aklamacijom izabrali vodstvo. Naša stranka i interesne skupine kojima pripada Forum mladih se temelje na statutu i pravilima. Idući tjedan će se održati nova konvencija. Pisati sada o nekom sukobu između mene i gospođe Muratti je deplasirano i u najmanju ruku - staromodno.

Sukob koji traje

Podsjetimo kako je loš odnos između Muratti i Klečka uslijedio nakon što je isključen iz SDP-a, s obrazloženjem kako “nanosi štetu ugledu stranke“. Sukob je dodatno produbljen nakon što je Klečak u jednom lokalnom tjedniku izjavio kako se predsjednica Muratti okružila “penzionerima“ te kako mu kroz “svoje“ medije podmeće.

Odluka o isključenju nije bila dugoga vijeka. Nadzorni odbor stranke istu je poništio, te se Klečak vraća u SDP. Klečak i dan danas demantira bilo kakav sukob sa bilo kime u SDP-u.

Na koncu, upućeni se pitaju tko je ustvari mlađahni Nikša Klečak da određuje pravila foruma? Zar on i sam svojedobno nije imao problema sa zakonom? Opet, neki kuloari sve glasnije šuškaju kako je ovaj sinoćni događaj ustvari dobro režirana predstava od strane nezavisnog Pera Vićana. Koji i na ovakav način pokušava, poprilično i uspjeva, detronizirat lokalne SDP-ovce.

Komentari

Komentiraj članak

Komentari