Recepti

Talijanski čokoladni kolač - ne oduzima puno vremena, a nestane u sekundi!

Talijansko čokoladno savršenstvo - za prste polizati!

Sastojci:

-200 grama čokolade,
-250 grama maslaca,
-6 jaja,
-1 žlica limunovog soka,
-100 grama šećera,
-rendana kora 1 limuna ,
-vanilin šećer,
-4 žlice gustina,
-50 g bijele čokolade,
- 2 žlice šećera u prahu za posipanje

Priprema:

Maslac i čokoladu otopiti na pari. Žumanca umutiti sa šećerom. U bjelanca dodati limunov sok, pa sastaviti s čokoladnom masom i žumancima. Dodati i ostale sastojke.

Peći oko 45 minuta na 170 stupnjeva u okrugloj posudi koja je prethodno premazana maslacem ili margarinom i posuta laganim slojem brašna.

Pečen i prohlađen kolač posuti šećerom u prahu i bijelom čokoladom, po mogućnosti nasjeckanom na trake. Potom kolač izrezati i poslužiti.

Komentiraj članak

Komentari