Pad Applea

Tableti s Androidom sve popularniji

Prema IDC-ovom istraživanju svjetskog tržišta tabletnih uređaja, Android raste i na ovom području. Istovremeno, Appleov udio pao je sa 65,5% iz drugog kvartala ove godine na 50,4% u proteklom kvartalu.

Među proizvođačima tableta s Androidom najveći udio ima Samsung koji na godišnjem nivou bilježi rast od čak 325%. Kompanijini uređaji iz linije Galaxy Tab u drugom kvartalu godine držali su oko 10% tržišta, a danas imaju udio od 18,4%. Na trećem mjestu nalazi se Amazon sa svojim Kindleovima Fire, te s udjelom od 9%, dok je Asus sa svojim Transformerima i Nexusom 7 ugrabio 8,6% tržišta.

Svjesni prijetnje s Googleove strane, u Appleu su nedavno predstavili iPad mini koji bi trebao privući one kupce koji ciljaju na jeftine i malene tablete s Androidom poput Amazonovog Kindlea Fire i Asusovog Nexusa 7. Uzimajući ovo u obzir, analitičari IDC-a predviđaju ponovni rast Appleovog udjela u posljednjem kvartalu godine.

Tržište tabletnih uređaja u cjelini naraslo je za 49,5% u odnosu na treći kvartal prošle godine. U svijetu je ukupno isporučeno 27,8 milijuna tableta., kako piše internetski portal bug.hr.
Komentiraj članak

Komentari