Nogomet

SVJETSKO NOGOMETNO PRVENSTVO Dinamo je treći klub koji je dao najviše igrača

Svake godine nogometni navijači svojih omiljenih timova argumentiraju zašto baš svoj tim podupiru te ga smatraju najboljim. Razglabajući o tome koji je igrač bolji od nekog drugog ulaze u međusobne rasprave sa svojima prijateljima, kolegama i ljudima na internetu.

Svjetsko prvenstvo je vrijeme kada sve treba izaći na vidjelo, kada treba uživati u nogometnoj priredbi koja će se održati te podupirati svoju zemlju bez obzira iz koje dolazite, piše sportbible.com

Ove momčadi, prema  Bet Victor-u koji je pratio priče svih igrača na Svjetskom kupu, dale su najviše igrača na istome, s obzirom na to da su potpisali svoj prvi visoki ugovor s klubom.

Sporting Lisbon- 12 igrača

Deportivo Saprissa- 11 

Dinamo Zagreb- 9 

Barcelona- 8 igrača

Defensor Sporting- 7

Al Ahly- 7 

Manchester United- 6

Stuttgart- 6

Lyon- 5

Benfica- 5

Zanimljivo je vidjeti kako kostarikanski Deportivo Saprissa te urugvajski Defensor Sporting proizvode toliko igrača za svoje zemlje.

Imalo bi smisla da zemlje sa slabijom domaćom ligom imaju manje razvijenih igrača s jedne strane da su u zadnje vrijeme ispred ostalih.

Stuttgart, koji je opskrbljivao toliko mnogo momčadi u Njemačkoj, mogao bi biti iznenađenje, ali vjerojatno će svejedno svi završiti u Bayernu u Münchenu.

Šesnaest aktualnih igrača Manchester Citya bit će u Rusiji s 15 Realom Madridovih na drugom mjestu. Samo se Barcelona sa vojih 14 igrača i Manchester United-om sa vojih 11 sačinjavaju u oba popisa.

Komentiraj članak

Komentari