Košarka

SVI SU LUDI ZA DUBROVČANINOM: Orlando želi Hezonju!

Američki mediji bliski Orlando Magicu smatraju da taj klub s Floride na nadolazećem NBA draftu ima veliku želju doći do Marija Hezonje, hrvatskog reprezentativca koji ove sezone igra sjajno u Barceloni.

Naravno, dosta toga će ovisiti o tome koji izbor Drafta će dopasti Orlando, koji ima dva izbora prve runde, pritom ima pete najbolje izglede za prvi izbor, te najbolje izglede da dobije pravo na šesti izbor, prenosi index.

U nekim opcijama, jer i dalje je tu mnoštvo kombinacija, Magic bi se mogao odlučiti za 20-godišnjeg Dubrovčanina, koji, što ističu i Amerikanci, jednako dobro pokriva pozicije dva i tri.

"Njegovi napadački limiti su vrlo visoko postavljeni. Atletski je odličan, ima sjajne skakačke predispoziciji, kao i šut", piše Orlando Magic Daily.

Ističe kako ima i odlične obrambene predispozicije, mada će po tom pitanju sigurno trebati određeno vrijeme da se navikne na igru u najjačoj ligi svijeta, nešto drugačiju od europske.

Novinar Brett David Roberts ide toliko daleko da prema tvrdnjama nekih skauta poručuje kako je Hezonja najbolji hrvatski bek nakon Dražena Petrovića, s tim što je viši i bolji skakač, ali je nešto sporiji.

"Hezonja bi mogao biti najbolji igrač koji je došao iz Hrvatske u posljednja dva desetljeća", zaključuje Roberts, koji u slučaju dolaska u Amway Center, Hezonju vidi kao prvu zamjenu za Oladipa i Harrisa.

"Marijeva sposobnost pogađanja, uz atletizam i obranu, su razlozi koji mu jamče da će biti 'lottery pick' ove godine", zaključak je, kojim se Roberts pridružuje mnogima koji sa sigurnošću svrstavaju Hezonju među prvih 14 izbora NBA drafta.

Dosad je od hrvatskih igrača najbolje na NBA draftu prošao Dario Šarić, prošle godine ga je kao 12. uzeo baš Orlando Magic, ali ga je odmah po dogovoru proslijedio u Philadelphiju.

Komentiraj članak

Komentari