BONUS

SVI RADNICI DOBILI DVIJE DODATNE PLAĆE Ova tvrtka je primjer kako nagraditi svoje ljude za uspješnu poslovnu godinu

Isplate bonusa zaposlenicima dobar su poslovni potez, slažete li se?

Iza aviokompanije Delta Air Lines još je jedna izrazito uspješna poslovna godina. Umjesto da samo riječima zahvale svojim zaposlenicima na trudu i odlično obavljenom poslu, šefovi ove tvrtke odlučili su ih nagraditi novčano, a za to će izdvojiti vrtoglavih 1,6 milijardi dolara (10,72 milijarde kuna), prenosi net.hr

Bonuse će dobiti svi osim – šefova

“Delta ne bi bila to što je bez naših 90.000 radnika. Oni zaslužuju sve zasluge za naš uspjeh”, rekao je direktor tvrtke Ed Bastian za CNN i objasnio da će tvrtka svakom radniku isplatiti bonus u visini od 16,6 posto svoje godišnje plaće, što je iznos od oko dvije dodatne plaće.

Bonus koji će radnicima isplatiti za uspješnu 2019. godinu rekordan je, a ovo je ujedno u šesta godina zaredom kako tvrtka svojim radnicima daje bonuse veće od milijardu dolara. Politika dijeljenja profita s radnicima započela je 2012., nakon što se Delta spojila s tvrtkom Northwest.

Izdašne bonuse dobit će apsolutno svi zaposlenici, neovisno o tome jesu li zaposleni na puno radno vrijeme ili samo pola radnog vremena, kao ni o tome jesu li njihovi ugovori na određeno ili neodređeno razdoblje. Jedini koji neće dobiti taj bonus jesu direktori i menadžeri, ali oni već imaju sustav nagrađivanja temeljen na njihovoj izvedbi.

Komentiraj članak

Komentari