Manipulacije

SVI ISPRED HTV-a: Večeras će manipulator Hrvoje Zovko ponovno uhititi generala Gotovinu

Večeras ćemo na takozvanoj javnoj televiziji pogledati drugi nastavak serijala 'Generali' poznatog manipulatora, plaćenog novcem hrvatskih građana, Hrvoje Zovka. Manipulatora se inače sjećamo iz vremena kada je zajedno sa svojim suučesnikom, srećom, danas bivšim novinarom HRT-a, Zoranom Šprajcom, manipulirao razgovorom između prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i Mile Dedakovića, i to na samu obljetnicu pada herojskog grada na Dunavu - Vukovara.

Inače, junaci prve epizode serijala 'Generali' na Hrvatskoj televiziji nisu bili generali nego 'novinar' iz velikosrpskih Novosti koje se također financiraju novcem hrvatskih građana, a koje su nedavno objavile fašističku ilustraciju na kojoj kolju Thompsona, Ivica Đikić, autor lažne biografije generala Gotovine.

Glede ilustracije, zasad nije poznato je li manijak koji je autor te ilustracije, objavljene na naslovnici 'Novosti', dobio otkaz, kad već nije završio u zatvoru. Treba li reći da hrvatsko medijsko smeće uopće nije reagiralo na fašizam financiran našim novcem, a koji izdaje Srpsko narodno vijeće Milorada Pupovca? Zamislite, hipotetički govoreći, da je neki hrvatski medij objavio naslovnicu s ilustracijom na kojoj se nalazi bivši fašist, Drago Kovačević, bivši i takozvani gradonačelnik Knina, dok mu pod vratom stoji srp, što bi se dogodilo?  Naravno, ne uspoređujemo jednog fašistu, makar on bio i bivši fašist, kao što je Kovačević, s jednim Thompsonom, inače, hrvatskim braniteljem.  Bi li hrvatsko medijsko smeće reagiralo, nevezano o kojem se smeću radi?

No, vratimo  se serijalu koji je izazvao puno bure s obzirom da u dokumentarcu govore i fašisti kao što je to bivši Martićev 'gradonačelnik' Knina, spomenuti Kovačević, što je isto kao kada bi o Pattonu govorili članovi Hitlerove nacističke partije. Dakle, epizoda koja ide večeras zapravo je posvećena jednom umišljenom 'barbaru' koji je kao uhvatio Gotovinu, iako bi Gotovinu taj 'barbar' uhvatio za jedno 200 godina da ga nije izdala i prodala Haagu naša hrvatska vlast, predvođena Mesićem i Sanaderom. Recimo da je Gotovina danas na slobodi, uživa status heroja u Hrvatskoj, Sanader je u zatvoru, neki tvrde da ni Mesić nije daleko. 

Vratimo se čovjeku koji je dobio na pladnju generala Gotovinu, Lorenzu Martinezu, koji bi u ovoj epizodi serijala 'Generali' trebao otkriti tajnu Gotovininog uhićenja i četverogodišnjeg bijega, Recimo da je general Gotovina odbio biti dio serijala manipulatora Hrvoje Zovka, između ostaloga i zbog činjenice da su dio te emisije kninski fašist Drago Kovačević i autor lažne biografije generala Gotovine Ivica Đikić. U večerašnjoj emisiji biti će prikazane snimke uhićenja generala Gotovine iz 2005. godine, dakle, takozvana javna televizija još jednom će uhititi oslobođenog heroja Domovinskog rata.  Drugi nastavak ovog prekrojenog dokumentarca zapravo se bavi hrvatskim generalima u razdoblju između 2000. – 2005. godine, dakle, u vremenima kada su paraziti Hrvatske televizije živjeli od novaca hrvatskih građana dok se generala Gotovinu proganjalo kao zvijer Europom.

Naravno, manipulator Hrvoje Zovko baviti će se i predsjednikom Tuđmanom, 'koji bi da je živ sigurno bio također optužen...' To je već standard na koji smo navikli od jednog manipulatora kao što je Zovku kome se koncept emisije srušio nakon pravomoćne oslobađajuće presude u Haagu. Naime, čitav koncept emisije drugačije je zamišljen, kao trijumf Save Štrpca, no, onda je manipulatorima i fašistima poput 'ministra' Save Haag pomrsio račune. Sranje Hrvoje Zovka nikoga ne bi pretjerano uzbuđivalo da Zovko legalno ne otima novace iz džepova građana. Dakle, da se on financira iz fondova Mile Martića i Ratka Mladića nikakvih problema, još manje emocija, svojim manipulacijama ne bi izazvao.

Zaključno, biti će ovo sat povijesti kako je vidi reformirani ustašoid, Stjepan Mesić, dvostruki pobjednik u Drugom svjetskom ratu koji se ni zbog čega nema razloga nikome ispričavati. Osim, možda, DORH-u?

Komentiraj članak

Komentari