SLAO NOVAC MUŠKARCIMA

Svećenik uhićen jer je oko 100 tisuća dolara crkvenog novca potrošio na frajere s gej aplikacije

Katolički svećenik uhićen je ovog tjedna u gradiću Downingtonu u saveznoj državi Pennsylvaniji i to zbog osnovane sumnje da je od 2011. do 2018. godine oko 100 tisuća dolara crkvenog novca potrošio na osobne potrebe. NBC piše kako su uključivale i slanje novca muškarcima koje je upoznavao na gej aplikaciji Grindr.

56-godišnji Joseph McLoone optužen je za krađu, pronevjeru novca i druge zločine, a ukradeni iznos dolazio je od župljana koji su donacijama pomagali rad župe, odnosno mislili da to čine.

Prošle godine svećenik je novac deset puta uplatio putem aplikacije J-Py, koja služi za slanje novca zatvorenicima. Konkretno, radi se o Brianu Milleru koji se nalazi u jednom njujorškom zatvoru, a kojem je svećenik, ustanovljeno je, uplatio više od 1200 dolara. Između travnja 2015. i travnja 2017. godine McLoone je 17 puta uplatio novac različitim muškarcima koje je, baš poput zatvorenika Millera, upoznao na aplikaciji Grindr.

"Ove su optužbe došle u anonimnom pismu poslanom jednom od njegovih zaposlenika, a ne iz neke sumnje u kriminalnu radnju. Tvrdnje su apsurdne", rekla je za NBC svećenikova odvjetnica Melissa McCafferty.

Svećenik je pod istragom od početka 2018. godine, kad je poslan na administrativni dopust. Nadbiskupija Pennsylvanije optužbe je nazvala "ozbiljnima i uznemirujućima", a potvrdili su i kako im je svećenik priznao da je dio sredstava utrošio u privatne svrhe.

 

Komentiraj članak

Komentari