Fotogalerija

SVEČANA SJEDNICA U KAZALIŠTU Tko je sve uz premijera bio prisutan?

U povodu Dana Grada Dubrovnika i proslave sv.Vlaha održana je svečana sjednica u prepunom kazalištu Marina Držića, a otvorena je Himnom Republike te stihovima Augusta Šenoe upućenim Dubrovniku te napisanim prije više od 200 godina.


Svečanoj sjednici prisustovali su mnogi iz svijeta politike, ali uz domaćine gradonačelnika Frankovića, predsjednika gradskog vijeća Marka Potrebicu te gradske vijećnike, današnje goste dočekao je i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

 
Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, sjednici su prisustvovali izaslanik predsjednika Sabora Branko Bačić, povjerenica i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, dubrovački biskup mons Mate Uzinić, predstavnici gradova prijatelja i brojni drugi uzvanici, predstavnici javnog i političkog života.

 

 

Dobitnici godišnjih Nagrada Grada Dubrovnika još su: novinar Mario Bukvić, dopredsjednik VK Jug Željan Konsuo, novinar i književnik Boris Njavro, talijanski odvjetnik i veliki zaljubljenik u Dubrovnik i Hrvatsku Cristiano Pambianchi te Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku. U ime nagrađenih obratio se dobitnik priznanja za životno djelo Marinko Mikulandra.

 
Na današnjoj sjednici uručene su i Nagrade Grada Dubrovnika ovogodišnjim laureatima. Nagrada Grada Dubrovnika za životno djelo pripala je dugogodišnjem predsjedniku Jedriličarskog kluba Orsan Marinku Mikulandri te postumno fotoreporteru Milu Kovaču.


Nakon sjednice premijer Plenković obratio se medijima te čestitao svim Dubrovkinjama i Dubrovčanima festu sv.Vlaha, ali se i osvrnuo na razvoj Dubrovnika. 


-Postignuća kojim su u svom mandatu gradonačelnik i župan pridonijeli razvoju najjužnije hrvatske županije su izrazito korisna i vidljiva. Nema domene u kojoj nije vidljiv napredak u Dubrovniku, od infrastrukture do smanjenja nezaposlenosti, povećanja zaposlenosti i još uspješnije turističke sezone-kazao je te dodao: 


-I ono što je najvažnije održivog upravljanja turizmom u Dubrovniku prema tome suradnju koju imamo između Vlade, Grada i Županije na projektima na decetralizaciji, na korištenju nacionalnih sredstava, EU sredstava, javnih poduzeća, svake godine omogućuje kvalitetniji život Dubrovčana i svih koji dolaze u ovaj naš grad, simbol slobode, simbol naše državnosti i naše kulture, ali isto tako možemo isto tako reći grad naše diplomacije.


Kako je sve izgledalo pogledajte u fotogaleriji. 

Komentiraj članak

Komentari