Prometno na granici s Crnom Gorom

Sve više ilegalaca oko Dubrovnika

U protekla dva dana, na području Policijske postaje Gruda, zabilježena su dva slučaja protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice čime se opet potvrđuje da je područje oko Dubrovnika jedno od frekventnijih područja za ilegalne prelaske.

Tako su u Uutorak, 28. kolovoza, oko 9.30 sati u mjestu Đurinići, općina Konavle,policijski službenici zatekli su osobno vozilo Lancia, nacionalnih oznaka Crne Gore u kojemu su se nalazili 57-godišnji državljanin Crne Gore te četvorica državljana Kosova u dobi od 24 do 32 godine, dok su jučer.oko 03.30 sati u mjestu Gruda u Konavlima, zatečeno je osobno vozilo Fiat, talijanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljala 28-godišnja državljanka Kosova, dok su se kao putnici u vozilu nalazila trojica državljana Kosova u dobi od 22 do 35 godina.

Provedenim izvidima,u oba slučaja,utvrđeno je da su državljani Kosova ilegalno prešli državnu granicu između Republike Crne Gore i Republike Hrvatske, nakon čega su ih,  po prethodnom dogovoru,s vozilima u Konavlima pričekali 57-godišnji državljanin Crne Gore odnosno 28-godišnja državljanka Kosova.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, 57-godišnjak i 28-godišnjakinja su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Sedmorici državljana Kosova su zbog ilegalnog prelaska državne granice, u upravnom postupku donesena rješenja o protjerivanju, određena im je zabrana ulaska i boravka na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od po  godinu dana te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Crnu Goru stoji u priopćenju PU Dubrovačko-neretvanske.

 

 

 Komentiraj članak

Komentari