Novak Đoković

Susret s Nadalom mi je motivacija

Brazilski 23-godišnji tenisač Thomaz Bellucci je, na papiru, trebao biti mnogo lakši suparnik Novaku Đokoviću u polufinalu ATP turnira Masters serije 1000 u Madridu (zemljana podloga)

No, pošteno se srpski tenisač oznojio ne bi li pobijedio Brazilca, za svoj 31. uzastopni uspjeh u ovoj godini. Bilo je 4:6, 6:4, 6:1 za drugog tenisača svijeta, a ta njegova pobjednička serija u nedjelju će biti na najvećoj mogućoj kušnji. Jer, suparnik u finalu mu je "kralj zemlje" Rafael Nadal, prvi tenisač svijeta. I to u Madridu.

Prije dvije godine su na istom mjestu ta dva tenisača odigrala fantastični polufinale koji je Nadal na kraju dobio sa 3:6, 7:6, 7:6. Taj je meč trajao nekoliko minuta preko četiri sata.

"Naravno da se sjećam tog meča. Mogao sam ga dobiti, bio sam jako blizu. No, nedjelja je nova prilika, a ogledi protiv Nadala su uvijek ogromna motivacija i pravi test za mene. Posebno kada se nađemo na "njegovoj" zemljanoj podlozi", rekao je Đoković i nastavio:

"Ove smo godine imali dva odlična meča, ali ovaj finale u Madridu će biti nova priča. Mislim da je naš susret sjajna stvar, kako za turnir, tako i za gledatelje. Nadam se da ćemo biti na razini, a iskreno vjerujem u sebe. Velika vjera i samopouzdanje mi je potrebna protiv Nadala na zemlji."

O meču s Belluccijem je Đoković rekao:

"Bio je bolji set i pol. Agresivniji. No, stalno sam vjerovao u sebe i u pobjedu u tom meču. I kada sam napravio prvi break u meču stvari su se ipak okrenule na moju stranu."


Komentiraj članak

Komentari