VK JUG - BRESCIA

Superkup Europe: Evo što su oduševljeni jugaši poručili nakon osvojenog trofej

Jugaši su ponovo pokorili Europu. Večeras u je Gružu u utakmici Superkupa Europe postojala samo jedna momčad. Ona Vjeka Kobešćaka koja je u svim segmentima vaterpolo igre nadvisila pobjednika Eurokupa momčad talijanske Brescije

Na početku prošle sezone, razgovaralo se o osvajanju jednog trofeja nakon sušne dvije godine, a 12 mjeseci kasnije u vitrinama najtrofejnijeg hrvatskog sportskog kolektiva spremit će se peti ovogodišnji, ukupno 57. trofej u 93 godine postojanja.

Odlični Jugaši su očito iza sebe ostavili subotnju lošu predstavu protiv Pro Recca, u bazen su skočili odlučni uzeti ono što im pripada. Velika predstava u kojoj su Talijane više od tri četvrtine ostavili bez postignutog gola.

- Ovo je čudesan rezultat! Izuzetno sam ponosan na ovu generaciju koja je ušla u povijest. Ovo što smo napravili će teško ikad više itko ponoviti. Svi u Dubrovniku pa i u cijeloj Hrvatskoj mogu biti ponosni na ono što smo ostvarili - kazao je Jugov kapetan Marko Bijač jedan od najboljih ako ne i najbolji vratar svijeta u ovom trenutku.

- Osjećaj je fantastičan! Sjajno smo odigrali, posebno u obrani. Ovo je bila naša najbolja utakmica sezone, pogodili smo formu protiv protivnika protiv kojeg nismo očekivali ovoliku dominaciju. Zbilja smo od starta do kraja izgledali moćno tako da Brescia jednostavno nije imala šanse - rekao je nakon velike pobjede Jugov strateg Vjekoslav Kobešćak.

- Doživjeli smo sportsku 'besmrtnost', osvojili smo svih pet trofeja u jednoj sezoni, i time smo ispisali povijest ne samo Juga, već i hrvatskog sporta. Sportaši znaju koliko je teško doći do kraja u bilo kojem natjecanju, a doći do kraja u svim natjecanjima u kojima sudjeljuješ mogu samo najveći. Ovo je prekrasan kraj jedne nevjerojatne sezone - istaknuo je Lukša Jakobušić, predsjednik Jug Croatia osiguranja, vjerojatno najsretniji čovjek na svijetu koji se u klupske knjige upisao kao najuspješnji predsjednik kluba u prvih sto godina postojanja.

Stara je izreka da je lakše osvojit nego obranit, pogotov pet trofeja. Prvi zadatak Jugaše čeka već narednog vikenda kada na Final fouru Kupa Hrvatske brane u Slavonskom Brodu prvi naslov.

SUPER KUP EUROPE

Jug CO – AN Brescia 10:4 (2:0, 2:0, 3:0, 3:4)

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 1.200.

Suci: Boris Margeta (Slovenija), Georgios Stavridis (Grčka)

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (9 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar (3), Joković, Garcia, Vrlić, Ivanković (1), Pavličević, Perrone (2), Benić (1), Obradović (1), Popadić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

AN BRESCIA: Del Lungo (7 obrana), Manzi, C. Presciutti, Ranđelović, Pasković, Rizzo, Muslim, Nora, N. Presciutti (1), Bertoli, Ubović (1), Napolitano, Brando. Trener: Alessandro Bovo.

Igrač više: Jug CO 4/6, AN Brescia 2/9

Komentiraj članak

Komentari