Županijski sud

SUĐENJE ZA RAZBOJNIŠTVO NA AERODROMU Antun Katušić priznao krivnju! (FOTO)

Na Županijskom sudu u Dubrovnilku počelo je suđenje Antunu Katušiću i Saneli Hadžić za kazneno djelo razbojništva u Zračnoj luci Dubrovnik.

Antun Katušić je priznao krivnju za ono što mu se stavlja na teret. Sanela Hadžić je rekla da se ne osjeća krivom, piše Dubrovački dnevnik.

'Počinio sam djelo, ne bih upirao prstom u nikoga, bioa sam u životno delikatnoj situaciji, iz viših razloga sam bio primoran. Dijete mi je tu bilo pet mjeseci, kajem se duboko i molim da me razumijete,' - kazao je emotivno Katušić u suzama te zamolio za milost i što blažu kaznu.  

'Ne osjećam se krivom. Točno je da sam rad boravila u Dubrovniku. Jednom sam presša granicu, došla s taksijem sa svojim djeverom, došla sam kod svog muža Alena Alića, koji je boravio tu. Izgubila sam rizičnu trudnoću, iznajmila sam hostel i boravila sam tu s mužem i svojim sedmogodišnjim djetetom. Nisam muža dovela po dogovoru, on je već tu boravio u Dubrovniku,' ispričala je Sanela Hadžić koja je također izjavila kako nije znala za oružje koje je pronađeno. 

Podsjetimo, oružana pljačka na aerodromu dogodila se u listopadu prošle godine kada su zaštitare Zračne luke Dubrovnik koji su prenosili novac presrele dvije osobe na motociklu, uzele novac uz prijetnju vatrenim oružjem, a nakon krađe su se udaljile. Dubrovački dnevnik tada je prvi pisao kako se radi o novcu iz aerodromskog Duty free shopa. Također, doznali smo kako je ukradeno oko 100 tisuća eura u gotovini.

"Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv Antuna Katušića (46) zbog počinjenja kaznenog djela prikrivanja te protiv državljanke Bosne i Hercegovine (40) zbog počinjenja kaznenog djela pomaganja u razbojništvu počinjenog na štetu pravne osobe iz Dubrovnika.

"Okrivljeniku se stavlja na teret da je tijekom listopada 2019. godine, a okrivljenica od listopada 2019. od 25. siječnja 2020., po prethodnom dogovoru da uz prijetnju oružjem uzmu novac, počinili navedena kaznena djela, pri čemu je okrivljenica htjela mu pomoći u počinjenju kaznenog djela razbojništva na štetu pravne osobe.

Tereti ih se da su zajedno došli u Dubrovnik radi stvaranja uvjeta i podjele uloga u činjenju naznačenog kaznenog djela, te je okrivljenica dovela osobu iz Bosne i Hercegovine, za sudjelovanje u činjenju planiranog kaznenog djela. Prethodno je okrivljenik uzeo motocikl za kojeg je znao da je otuđen kako bi ga koristio za počinjenje kaznenog djela. Dvoje državljana Bosne i Hercegovine su 21. listopada 2019. na motociklu, uz prijetnju oružjem, od djelatnika pravne osobe uzeli novac u vrijeme dok je okrivljenik pratio događaj i bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu. Okrivljenica je, nakon počinjenja kaznenog djela, u objektu u Dubrovniku u kojem je boravila do 24. listopada 2019., koji je poslužio za skrivanje oružja kojim je počinjeno kazneno djelo, 25. siječnja 2020. došla u Dubrovnik kako bi odnijela oružje skriveno u sobi koju je prethodno koristila, no u tome su ju spriječili policijski službenici koji su u skrivenom prostoru pronašli dva pištolja s pripadajućim spremnikom i streljivom." - još prije je izvijestio županijski DORH.

Komentiraj članak

Komentari