OPTUŽENA ZA UBOJSTVO SESTRE

SUD ODLUČIO Smiljana Srnec ostaje u istražnom pritvoru

Smiljani Srnec, optuženoj da je u ljeto 2000. godine ubila svoju sestru Jasminu u obiteljskom domu u Palovcu, produljen je istražni zatvor. Tu odluku donio je Županijski sud u Varaždinu prihvativši zahtjev varaždinskog tužiteljstva, piše Telegram.hr.

Prema ovoj sudskoj odluci okrivljena može u istražnom zatvoru biti sve do okončanja sudskog postupka, no, sud mora svaka dva mjeseca provjeravati postoje li i dalje okolnosti zbog kojih ne smije biti puštena na slobodu. Tužiteljstvo je tražilo da joj se istražni zatvor odredi zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Na današnju odluku Smiljana Srnec ima pravo uložiti žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud RH. Tek nakon što rješenje o produljenju istražnog zatvora postane pravomoćno, sud će moći zakazati sjednicu optužnog vijeća na kojoj će biti razmatrana optužnica.

Ona Smiljanu Srnec tereti da je u ljeto 2000. godine zatukla sestru. Zadala joj je najmanje pet snažnih udaraca koji su za 23-godišnju Jasminu bili kobni.

Jasminino tijelo pronađeno je u veljači ove godine u zamrzivaču obiteljskog doma Srnecovih, nakon čega je policija uhitila Smiljanu kao jedinu osumnjičenu za sestrino ubojstvo. Kada će konačno početi sudski postupak, na Županijskom sudu u Varaždinu još nisu mogli prognozirati.

 

Komentiraj članak

Komentari