Živite danas!

Stvari zbog kojih biste mogli požaliti u 30-ima

Na društvenoj mreži Reddit pokrenuta je zanimljiva tema na kojoj korisnici pišu što su zažalili u svojim tridesetima godinama, bez obzira na to je li riječ o nečemu što su napravili ili što su propustili napraviti.

Iako najčešće učimo na svojim pogreškama, puno je pametnije učiti na tuđima. Stoga vam donosimo popis nekih najčešćih "tuđih grešaka" u tridesetima.

1. "Već si u tridesetima pa moraš....
"Pritisak okoline zna zaista biti toliko jak da ljudi ponekad "popuste" i naprave ono što od njih očekuje sredina, a ne ono što oni sami žele. I onda kasnije požale.

Kad ćeš se odseliti, kada ćeš se osamostaliti, kada ćeš imati djecu...Samo su neka od pitanja koja se upućuju osobama u tridesetima.... Ako vas ništa od toga ne čini sretnim, nemojte to ni napraviti. Vaš život, vaš izbor, vaša odluka i posljedice koje ćete na kraju samo vi snositi... Zato nemojte padati pod utjecaje drugih zbog nečega "što biste trebali napraviti", već napravite ono što će vas učiniti sretnima i zadovoljnima. Bez obzira na to što drugi mislili o tome.

2. Ne provodite dovoljno vremena s roditeljima
Oni stare, vi starite... Vrijeme prolazi... Mnogi su požalili što u svojim tridesetima nisu više vremena posvetili svojim roditeljima, bilo da se radi samo o razgovorima, šetnjama, zajedničkim odlascima u trgovine ili na putovanja...

3. Posao važniji od svega
Biti karijerist nije tako loša stvar, pokazuje da znate, možete i želite napredovati. Ali "živjeti za posao" na popisu je stvari zbog kojih kasnije možete žaliti. Radite da biste imali financijsku potporu za vaš život, a ne živite da biste radili i sve podredili radnim zadacima i obvezama.

Više vremena provodite s ljudima koje volite, s prijateljima, obitelji...

4. Trošite vrijeme na negativne ljude oko vas
Mislite kako će vrijeme donijeti svoje, oni će se negdje "pokupiti", nestati iz vašeg života... Ali ne idu, a vi ste i dalje tu u njihovoj blizini i upijate njihovu negativnu energiju kojom "vas hrane" i stvaraju vam stres. Nepotreban. Sada je vrijeme da iz svog života maknete ljude koji su poput emotivnih, financijskih ili neke treće vrste pijavica. Budite pozitivni i okruženi s istim takvim ljudima.

5. Prestari smo mi za to...
Jedna od najčešće izgovaranih rečenica kada ste u tridesetima. Ali niste prestari za ništa. Čak i osobe u svojim 50-tima i 60-tima to vam mogu potvrditi. Nisu godine te koje će vas spriječiti u nečemu nego vaš stav. Mladi ste koliko se osjećate mladi ili želite biti.

6. Niste sebi prioritet
Stavljate nekog drugog ispred sebe...Lijepo je to, biti pažljiv i brižan. Ali barem jednom tjedno stavite sebe na prvo mjesto i posvetite se samo svojim guštima. Napunit ćete baterije, osjećat ćete se ispunjenije, bolje i pozitivnije.

7. Ne brinete se o svom tijelu
Nikada nije prerano početi brinuti o sebi i svom tijelu, ali ponekad može biti prekasno. Riješite se negativnih navika i okrenite se zdravijem načinu života da vas ne "zaskoče" različiti zdravstveni problemi prouzročeni upravo neurednim načinom života.

8. Ne riskirate
Nemojte biti preoprezni. Otpustite malo kočnice i uživajte u životu.

9. Ne putujete dovoljno
Nemam novca, nemam vremena, nemam volje... Sve su to izgovori da ne putujete. Možete putovati jeftinije, možete i zaraditi na svom putovanju, a odgađanje za neka druga vremena može vam donijeti žaljenje jer što ste stariji i neće biti ništa lakše.

Živite danas! Ne znate što nosi sutra!

Komentiraj članak

Komentari