Slučaj iz 2008.

STUDENT POJEO ŠPAGETE STARE PET DANA I UMRO Liječnik objasnio bizarnu tragediju

Radi se o slučaju iz 2008. kojeg je sada analizirao stručnjak za bizarne medicinske slučajeve

Jedan 20-godišnji belgijski student iz Bruxellesa umro je u snu nakon što je pojeo špagete koje su pet dana stajale na kuhinjskoj radnoj ploči, izvještava The Sun. Ovaj se slučaj dogodio 2008., a na svom ga je YouTube podijelio dr. Bernard, licencirani stručnjak koji istražuje i dijeli bizarne medicinske slučajeva na svom YouTube kanalu.

Student je pojeo ostatke tjestenine s umakom od rajčice koja je stajala na sobnoj temperaturi te se silovito razbolio. Otišao je u krevet kako bi prespavao mučninu, no nekoliko sati kasnije njegovi roditelji pronašli su ga mrtvog, prenosi net.hr

Trovanje bakterijom cereus

Autopsijom je utvrđeno da je student umro od trovanja hranom koje je bilo uzrokovano gram-pozitivnom, štapićastom, aerobnom bakterijom bacillus cereus. Ta bakterija formira spore koje stvaraju toksine te tako uzrokuje povraćanje i proljev.

Student je imao oba simptoma, ali ih je tretirao kao da je riječ o običnom trovanju hranom, pa je samo pio puno vode bez pomoći ikakvih lijekova.

Međutim, toksini su ubrzo izazvali zatajenje jetre i studentovu smrt tijekom sna. 11 sati kasnije njegovo beživotno tijelo pronašli su zabrinuti roditelji budući da se nije probudio kako bi otišao na predavanja.

Bio je zdrav muškarac

On je analizirao slučaj, koji je izvorno objavljen u američkom časopisu Journal of Clinical Microbiology. Nakon analize tjestenine i umaka, potvrđeno je da je tjestenina bila kontaminirana sa značajnim količinama bakterije cereus, ali da je nije bilo u umaku.

“AJ je inače zdravi 20-godišnji muškarac”, objasnio je Bernard u videu, nadodavši da nije bilo riječ o tipičnom trovanju hranom. “Mnogi ljudi jedu špagete, ili druge oblike tjestenine, koje su ostale dan ili dva i uredu su”, rekao je. “Budite pažljivi s hranom koja je ostavljena više od nekoliko sati. Ako hrana čudno miriši, uvijek je bolje biti siguran nego žaliti.”

Komentiraj članak

Komentari