Užas

STRAŠNO NASILJE U DUBROVNIKU Godinama tukao suprugu i maloljetnog sina, omalovažavao ih i prijetio

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je 8. ožujka 2020., uz kaznenu prijavu, priveden državljanin Republike Hrvatske (44) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio jedno kazneno djelo nasilja u obitelji i dva kaznena dijela prijetnje, doznaje Dubrovački dnevnik.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak kontinuirano u posljednjih četrnaest godina na području Dubrovnika, u stanu u kojem boravi sa suprugom i malodobnim sinom (13), suprugu omalovažavao i bio fizički nasilan prema njoj udarajući je po tijelu, dok je prema malodobnom sinu također bio fizički nasilan u godini kad je dječak išao u prvi razred osnovne škole, te ga je i nakon toga nastavio udarati i kažnjavati.
Osnovano se sumnja da je tijekom 2016. godine fizički napao suprugu i malodobnog sina, a kad je došla policija, uz prijetnje ih je potjerao u krevet dok policija bude u stanu, a nasilje i prijetnje nad suprugom i sinom ponovio je između rujna 2019. i veljače 2020. godine ne mareći na činjenicu da je dječak bolestan. Postoji osnovana sumnja da je 5. ožujka 2020. bio fizički nasilan prema supruzi, a nasilje i prijetnje je ponovio i 6. ožujka 2020., te je istog dana sa svog mobilnog telefona nazvao malodobnog sina i uz prijetnje vrijeđao ga i omalovažavao.
Sve opisane osumnjičenikove radnje su kod njegove supruge i malodobnog sina izazvale osjećaje bespomoćnosti i poniženja, kao i straha i osobne ugroženosti, te su negativno utjecale na daljnji psihofizički razvoj djeteta.
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 8. ožujka 2020. predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i istog dana osumnjičeniku odredio istražni zatvor," stoji u priopćenju DORH-a, prenosi Dubrovački dnevnik.

Komentiraj članak

Komentari