Razmišlja se o tome

STOŽER POTVRDIO Mjere bi se mogle popuštati u regijama gdje je bolja situacija

Stožer još nije donio odluku, no razmišlja se o popuštanju mjera.

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u četvrtak postavljeno je pitanje o tome je li moguće ukidati određene mjere u onim dijelovima zemlje u kojima je epidemiološka situacija bolja, odnosno ima manje slučajeva, piše RTL.

Dr. Krunoslav Capak je kazao da uvijek postoji mogućnost da se neke epidemiološke mjere u županijama u kojima je manje slučajeva relaksiraju više nego na nekom drugom području na kojem oboljelih ima više, "ali zasad se još nismo odlučili na takvu mjeru, iako o tome razgovaramo."

Ministar Davor Božinović je dodao da se o tome razmišlja, ali nikakva odluka nije donesena, ali "ne isključujemo da se u narednim danima decentralizira pitanje popuštanja mjera tamo gdje je epidemiološka situacija bolja".

Capak je odgovorio i na pitanje o tome jesu li domovi za starije osobe sada žarišta. "Rekao sam već da od kada je u Splitu se dogodio prvi proboj u dom da je pojačana pažnja i mjere i donijeti su novi naputci za domove koji spadaju pod socijalnu skrb, što znači da na svaku temperaturu i svaki simptom koji bi mogao ličiti na koronavirusnu infekciju se rade testovi, njih je jako puno, ali većinom su srećom negativni. Osim ovih nekoliko domova u ostalima je sitacija stabilna.

Na to se nadovezao i ministar Davor Božinović koji je rekao da će Nacionalni stožer donijeti odluku da se u svakom županijskom stožeru osnovati timovi koji će kontrolirati kako se u domovima provode mjere koje je propisao Zavod za javno zdravstvo.

Komentiraj članak

Komentari