Problemi u Štikovici

Što se to događa po gradilištima u Dubrovniku? Svatko radi kako mu se prohtije

Da u gradu Dubrovniku onaj koji ima dublji špag može raditi što hoće i kako hoće pokazuje još jedan slučaj. Ovaj put riječ je privatnom investitoru Slezaku koji je uništio obalu u naselju Štikovica, lomeći stijene te tako ugrozio pomorsko dobro.

No, to nisu jedine nepravilnosti u cijeloj situaciji. Prije manje od mjesec dana, točnije 25.studenog ekipa Nove tv, posjetila je gradilište te uočila kako nigdje nije bilo oznake o izvođenju radova te je takvo stanje prijavljeno građevinskoj inspekciji.  

Možda gospodin Slezak smatra da je samo novac dovoljan za izgradnju novih objekata po Dubrovniku.

Također ekipa Nove tv u razgovoru sa Lučkom kapetanijom Dubrovnik je doznala da je privatni investitor Slezak već platio kaznu zbog ugrožavanja pomorskog dobra za koje nema koncesiju. Platio je kaznu i u roku od 15 dana načinjenu štetu morao je sanirati, no pretpostavljate, to se nije dogodilo. Jedino što je privatni investitor učinio je nastavio sa istim uništavanjem. Unatoč plaćenoj kazni očito mu nitko ne može stati na kraj.

Inspekciji su date na uvid fotografije koje pokazuju trenutno stanje gradilišta na što su odgovorili kako će izaći na teren jer je situacija sada još gora nego u ožujku ove godine.

Kako prenosi Nova tv, na gradilištu ni dan danas nema propisane oznake. Na mjestu gdje bi trebalo stajati ime investitora stoji samo 'privatni'.

Gradonačelnik Franković komentirao je kako zna za ovaj slučaj te da se radi o objektu koji je već imao prijave i gdje je komunalno redarstvo Grada Dubrovnika već reagiralo.

-Radi se o gospodinu Slezaku i ovdje vidimo nepoštivanje područja na kojem se gradi – kazao je gradonačelnik.

Naravno, da privatni investitor na pozive televizijske kuće nije htio davati komentare, već vjerojatno razmišlja kako će i ova zbrka proći te će moći nastaviti sa svojim demoliranjem obale.

No, proštetate li kroz naselje Štikovica vidjet ćete da su mnoge kuće uskratile drugima pristup pomorskom dobru, te su mnoge kuće to jest vile uzele sebi dio obale kao privatno kupalište pa tako ni ovaj slučaj nije ništa drugačiji, samo u ovom slučaju su građani reagirali.

U Dubrovniku već zadnjih par mjeseci događaju se raznorazne stvari na gradilištima. Ovo je samo jedan u nizu. Kako će to Grad Dubrovnik regulirat? Hvalimo se velikim proračunom, odličnom turističkom sezonom i pored tolike gradnje, što stambenih zgrada što privatnih kuća,  još uvijek nemamo građevinskog inspektora.


Kad će se početi poštovati grad Dubrovnik? Kako je krenulo, uskoro nećemo ostati samo bez zelenila nego i bez dostojanstva.

                                                                                                                                                                            M.Z.

Komentiraj članak

Komentari