Crveni alarm gori

ŠTO DONOSI VIKEND? Hrvatska se i dalje prži

Hrvatska je i danas, uz dijelove Španjolske i Portugala, najopasnije mjesto u Europi što se tiče visokih temperatura. Crveni alarm je i danas upaljen za cijelu jadransku obalu, od Istre do krajnjeg juga zemlje. Za ostatak zemlje upaljen je žuti alarm, što također predstavlja potencijalno opasne vrućine.

Što nas čeka danas?

Ipak, u većini zemlje neće biti tako vruće kao posljednjih dana, doznaje Index. Više oblaka, najava je DHMZ-a, bit će u unutrašnjosti gdje će mjestimice padati kiša, a ponekog lokalnog pljuska poslijepodne može biti i duž obale. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro umjerena bura, podno Velebita mjestimice i jaka, prijepodne u slabljenju te okretanju na sjeverozapadnjak u Dalmaciji. Najviša temperatura od 27 do 31, a na Jadranu i dalje vruće s temperaturom između 32 i 35 °C.

A sutra?

Sutra će u većini zemlje biti sunčano i vruće. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla, a poslijepodne uz lokalno jači razvoj oblaka poneki pljusak s grmljavinom moguć je uglavnom u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar većinom slab. Na Jadranu ujutro umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak, uz obalu zapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna većinom između 31 i 36 °C.

Slično i u nedjelju

U nedjelju će se nastaviti sunčano i vruće vrijeme, kaže trodnevna računalna prognoza DHMZ-a koja, kao takva, ne može biti sto posto točna.

 

Zagreb će se tako u nedjelju kuhati na najvišim dnevnim temperaturama koje će prijeći 30 stupnjeva. Oborine nisu na vidiku u glavnom gradu zemlje za vikend.

Split bi se prema tome u nedjelju trebao pržiti na oko 31 stupanj sredinom dana, a što je slično temperaturama zadnjih dana.

Osijek će biti tek nešto svježiji. Tamo najviše dnevne temperaturne vrijednosti tijekom vikenda ne bi trebale prijeći 28 stupnjeva. Štoviše, noći će biti i relativno svježije a temperatura će se spustiti na 18 stupnjeva.
Zato će sparno i suho biti u Rijeci. Tamo bi najgore trebalo biti baš u nedjelju kad će se temperature popeti i na 33 stupnja.

Komentiraj članak

Komentari