DOLAZE VELIKE KIŠE

Stižu velike padaline, na predjelu Konavala očekuje se preko 200 litara kiše po kvadratnom metru

Prva prava hladnoća ove zime je iza nas, a još jučer zapuhalo je jugo koje je u postupnom jačanju. Tlak zraka je i dalje visok, oko 1020 hektopaskala, no postupno pada i sve do kraja tjedna bit će u stalnom padu.


Dane pred nama obilježit će oblačno i postupno sve kišovitije vrijeme. Sljedećih pet dana u mnogim dijelovima Dalmacije past će preko 100 litara kiše po kvadratnom metru, a prognostički modeli upućuju na mogućnost da osobito na vrgoračkom području i Konavlima padne preko 200 litara kiše po kvadratnom metru. Kada se tome pridoda topljenje snijega iz planina sljedećih dana, situacija s vodostajima mogla bi ponovno postati aktualna, piše Dalmacija danas
Pretežno oblačno, povremeno uz kišu bit će danas. Ipak, danas se ne očekuju značajne količine oborina. Puhat će umjereno jako jugo s vrlo jakim udarima. Od jutra osjetno toplije u odnosu na prethodne dane, a najviše dnevne temperature većinom do 9 do 15°C.
Oblačno s kišom, povremeno i pljuskovima s grmljavinom bit će u petak. Oborine će biti obilnije nego u četvrtak pa će lokalno pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. U planinama izraženo topljenje snijega. Puhat će jako do vrlo jako oštro s olujnim udarima u večernjim satima. Zbog vjetra i valova očekuju se problemi u prometu morem. Još toplije, najviše dnevne temperature od 11 do 17°C.
Niti vikend ne donosi stabilno vrijeme. U subotu vrlo promjenjivo. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a kiša i pljuskovi s grmljavinom bit će relativno česti. Ujutro jako do olujno oštro i lebić, popodne i navečer i okretanju na pulenat. Zadržat će se toplo, svježije tek navečer. 
U nedjelju vrlo promjenjivo, povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine. U planinama kiše će prelaziti u snijeg, prvo u višem gorju, a navečer je snijeg moguć ponegdje u nižim predjelima Zagore. Vjetar promjenjiva smjera, navečer u okretanju na tramontanu. Danju relativno toplo, navečer hladnije.

Komentiraj članak

Komentari