Matušić izjavio

STANDARDNA PROCEDURA Tehnički pregled za pročistač je obavljen, uporabna dozvola za 90 dana

Voda još uvijek nije za piće zbog zamućenja koje se dogodilo uslijed većih pljuskova što je kod građana povuklo pitanje projekta pročistača i u kojoj je on fazi. Dubrovački dnevnik odgovore je potražio od predsjednika Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukše Matušića.

"Tehnički pregled je obavljen. Dobili smo određeni broj pozitivnih mišljena. Međutim dobivene su i primjedbe, primjerice od strane elektroinžinjera, požarnog inspektora i inspektorice zaštite na radu te imamo rok od 90 dana da te nedostatke i uklonimo kako bi se mogla izdati uporabna dozvola," izjavio je Matušić za Dubrovački dnevnik.

Kao što je podsjetio Matušić, uređaj je funkcionalno spreman za rad posljednjih nekoliko mjeseci, a dokaz je činjenica kako voda prolazi kroz filtere i kako je struja puštena. Dakle, voda prolazi kroz uređaj, ali ne ide u vodoopskrbni sustav Grada s obzirom na to kako još nije dobivena uporabna dozvola, a bez nje uređaj nije moguće pustiti u rad. 

"Značajnu svotu od 50 milijuna kuna planiramo refinancirati iz EU fondova. Tamo se proceduralno gleda svaki korak. Prvi korak na kojem bismo pali bio bi taj što smo pustili uređaj u rad bez uporabne dozvole. Ne želimo sebe dovesti u takvu situaciju," izjavio je Matušić. 

Vrijedi podsjetiti kako su primjedbe kod složenih građevina kao što je to pročistač za vodu uobičajene i gotovo su dio standardne procedure te kao takve nisu nikakva iznimka. 

Komentiraj članak

Komentari