Dubrovnik

STANARI BONINOVA U STRAHU: Djelatnici privatnog poduzeća ugrožavaju vrijednu baštinu, ali i njihove živote? /FOTO/

Djelatnici tvrtke Stan dd. koja se bavi završnim i obrtničkim radovima jutros su na nezadovoljstvo nekolicine okolnih stanara koji su nam se javili s molbom da ostanu anonimni, počeli rušiti baraku poduzeća koja graniči direktno s kućom jednog od stanara, ali i sa zidom najstarijeg dijela groblja.

- Oštetili su fasadu. Cijeli materijal je naslonjen na zid groblja koji je pod UNESCO-ovom zaštitom. Ne daj Bože da padne nešto od materijala na spomenike ili kipiće. Strašno. Uostalom ti djelatnici ne bi smjeli obavljati te radove. Moraju biti posebno obučeni i u posebnim kombinezonima jer se ipak radi o salonitnim krovovima pa bi zbog rušenja koje se ne radi kako treba moglo doći do trovanja azbestom - požalio nam se stanar koji živi u blizini groblja.

Stanari su obavijestili Inspekciju zaštite okoliša i prirode, konzervatore i policiju. Iz policije ističu kako su izašli na teren, ali nisu intervenirali iz razloga što nema elemenata  prekršaja i kaznenog djela. Konzervatori i komunalci bi također trebali izaći na teren.

Pokušali smo stupiti u kontakt i s vlasnikom tvrtke Stan dd., međutim na službeni kontakt broj ih nismo mogli dobiti.


Komentiraj članak

Komentari