GOOD FOOD FESTIVAL

STAMPEDO NA DUBROVAČKOJ TRPEZI Hrana se na brzinu razgrabila, mnoštvo uživalo u delicijama

Kruna Good Food Festivala, Dubrovačka trpeza, održana je i ove godine na Stradunu.

Vrijeme je poslužilo pa su brojni Dubrovčani i posjetitelji stigli u Grad kako bi kušali vrhunske delicije koje su bile u ponudi; od jastoga, preko tjestenine, do primamljivih kolača. 

"Tradicija se nastavlja i dalje; tradicija u kojoj dubrovački hoteli i restorani daju i pokazuju najbolje od sebe na kraju turističke sezone. Doduše, ove godine će kraj još malo pričekati jer bilježimo izvrsne rezultate u listopadu, a sve najave su kako će biti izvrsne i u studenome tako da možemo reći kako Dubrovnik biježi jednu od najboljih sezona ikada," izjavio je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako je ponuda i na ovogodišnjoj Trpezi odlična, piše Dubrovački dnevnik

"I ovogodišnji Good Food Festival je izrazito uspješan, sudeći po interesi kako domaćih, tako i posjetitelja. Na Trepzu se odazvao veliki broj ugostitelja, ovdje ih je nešto manje od 50, a Trpeza je duga oko 140 metara," izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić dodavši kako je cijela orjentacija Good Food Festivala usmjerena na tradiciju, kako dubrovačku, tako i tradiciju ostatka Hrvatske. 

I ove godine Trpeza ima humanitarni karakter pa će se prihod od prodaje jela, koja su se mogla kušati uz bonove od 35 kuna, donirati udrugama Lukjernica i Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije, a tom je prilikom prikupljen iznos od 78 655 kuna. 

"Jako nam znači ne samo ovo što će se donirati sredstva nego i zato da se čuje za probleme, da ih ima, no da se rješavaju i da su Grad i Županija uz nas," izjavila je Jadranka Vlatko ispred 'Lukjernice'. 

Fotogaleriju pogledajte OVDJE

Komentiraj članak

Komentari