BADMINTONSKI KLUB AEDIUM

Srebro za Lanu Korać i par Korać/Galjer na četvrtom kolu Hrvatskog kupa za seniore i poletarce

U subotu u Čakovcu je održano četvrto kolo Hrvatskog kupa za seniore i za poletarce. Badmintonski klub Aedium nastupio je sa 3 igračice i igrača pod vodstvom trenera Ratka Galjera.

Najveći uspjeh ostvarila je Lana Korać koja je u pojedinačnoj konkurenciji poletarki (do 11 g.) opravdala status nositeljice i osvojila 2. mjesto. U finalu je rezultatom 2:0 bolja od nje bila Jelena Buchberger iz Velike Gorice. U istoj konkurenciji u kojoj se natjecalo 12 igračica, zapažen uspjeh ostvarila je i Lučia Galjer osvajanjem 4. mjesta, a u borbi za brončanu medalju poražena je od Vlatke Kopse iz Zagreba.

U parovima Lana i Lučia su osvojile još jednu srebrnu medalju, ostvarivši dvije pobjede, a jedini poraz su doživjele od pobjedničkog para Buchbeger/Kopsa. Kod seniora vrijedi istaknuti nastup Marina Šućura koji je u pojedinačnoj konkurenciji kao 5.-8. nositelj u prvom kolu bio slobodan, u drugom je tijesno izgubio rezultatom 2:1 od Dominika Doka iz Zagreba, da bi kasnije u razigravanju stigao do 9. mjesta u konkurenciji 18 igrača.

U nedjelju 6. studenog 2016. u Zagrebu je održan trening kandidata za mlađekadetsku reprezentaciju Hrvatske na kojem je sudjelovao i član BK Aedium Marko Janičić. Ovo okupljanje je priprema za međunarodni turnir Nation to Nation koji će se u siječnju 2017. održati u Pečuhu (Mađarska).


Komentiraj članak

Komentari