Legendarna grupa

Srebrena krila vraćaju se na glazbenu scenu

Pjevač Vlado Kalember, gitarist Davor Jelavić Dado i bubnjar Slavko Pintarić Pišta, veterani Srebrnih krila, najavljuju veliki povratnički koncert 1. srpnja na zagrebačkom Bundeku, piše Gloria.

Trio iz jednog od najpopularnijih bendova bivše Jugoslavije, osim povratničkog koncerta, na kojem će pjevati isključivo stare dobre stvari poput hitova 'Ana', 'Ja nisam kockar', 'Zakuni se ljubavi', povratak na glazbenu scenu čini 'u totalu' te uz koncert vrijedno radi na novom albumu.

'Mi se nikad nismo raspali, samo smo napravili pauzu od 25 godina', rekao je za Gloriju Vlado Kalember i nastavio: 'Novo okupljanje Srebrnih krila godinama je visjelo u zraku, no čekali smo da se glazbeni trendovi ponovno okrenu prema pop-rocku.'

Srebrna krila žarila su i palila bivšom Jugoslavijom i šire od 1978. do 1987. godine, kad je Vlado Kalember otišao u solističke vode. Na njegovo mjesto došla je Lidija Asanović, koju poznajemo po eurovizijskom songu 'Mangup', potom Vlatka Pokos te Vlatka Grakalić i Barbara Vujević. Nakon smrti Mustafe Ismailovskog Muca, 2000. godine, Srebrna krila su u potpunosti zamrla.

Komentiraj članak

Komentari