Hrvatska

SRAMOTNO: FACEBOOK STRANICA BOROVOG SELA: "Oj Borovo, selo kraj Dunava, u tebi je Srbadija prava"

"Molimo naše članove da budu malo aktivniji! Izvinjavamo se na latinici!" "Nisu Hrvati napadnuti u Borovom Selu, oni su napadali! Njih 16 pobedilo sto i nešto policajaca jer su junaci i MI SMO PONOSNI NA NJIH!", piše admin ove stranice.

Ne znamo kako se osjeća osoba koja nije pripadnik srpske nacionalne manjine, a živi u Borovom Selu. Zasigurno, ne baš najbolje jer Facebook stranica ovog mjesta vrlo je uznemirujuća. Evo samo nekih objava:

"Molimo naše članove da budu malo aktivniji! Izvinjavamo se na latinici!"

"Nisu Hrvati napadnuti u Borovom Selu, oni su napadali! Njih 16 pobedilo sto i nešto policajaca jer su junaci i MI SMO PONOSNI NA NJIH!"

"Oj Borovo, selo kraj Dunava, u tebi je Srbadija prava"

"Dunav ga umiva, košava ga bije, na granici stoji kraj majke Srbije!"

"Borovo čeka vojovodu"

"Haški tribunal tražio od Vlade Srbije i Holandije garancije za puštanje Šešelja na slobodu! Širi dalje!"

"Nadam se da niste zaboravili našeg komandanta! Vukaši Vule Šoškončanin nek ti je večna slava i hvala za sve što si uradio za nas!"

"VOJISLAV ŠEŠELJ UŽIVO PRIČA NA KOPERNIKUSU O BOROVU SELU!!!"

Na pitanje admina "Šta kažete na neke ukrase povodom božićnih i novogodišnjih praznika u našoj opštini, jedan od članova odgovara: "Može, ali poslije 25-tog".

Svi statusi Facebook stranice Borovo Selo su pisani na ćirilici, izuzev jednog koji je na latinici i zbog kojeg se admin ispričao.

Ova stranica ne čudi pretjerano, obzirom na službenu stranicu Općine Borovo o kojoj smo već pisali. Šokantno je to što je novi web Općine Borovo u potpunosti pisan na ekavici, bez mogućnosti pregleda na ijekavici! Za pretpostaviti je da se šaka Hrvata koja tamo živi, točnije oko njih 300-tinjak (popis stanovništva, 2011.) jako uzruja kada posjeti stranice stranice svoje općine i novosti čita na ekavici koja im u glavi zvoni još od '91. Još od masakra dvanaestorice hrvatskih policajaca koji je na najgori mogući način najavio Domovinski rat, a čije ubojice administrator skandalozne Facebook stranice slave i nazivaju herojima.

Borovo Selo djeluje neometano i mirno, a popularni postanu jedino u vrijeme proslavljanja Badnjaka koje je javnost odavno prozvala "četničkim dernecima". Tada se selom kreće dugačka kolona automobila okićena srpskim zastavama, a pozdravljaju ih prolaznici s dizanjem tri prsta, okićeni kokardama. Cijelu kolonu osigurava hrvatska policija, a za ovogodišnji "dernek", ako je suditi po stranici, već počinju pripreme.

Komentiraj članak

Komentari