SAVJET ZA CIJELI ŽIVOT

'SPUSTITE ČAŠU' Najbolja i najkraća lekcija o stresu koju ćete ikada pročitati

Društvenim mrežama se širi korisna i poučna priča koja će vam pomoći kako se nositi sa stresom u svom životu. Priča se sastoji od profesora koji je održao predavanje svojim studentima.

Naime, rekao im je da se svakog dana suočavamo s izazovima i preprekama, koje nam pomažu da rastemo i koji nas definiraju. Ali, kada se stres uvuče, to može učini da stvari postanu skroz nemoguće, piše dnevno.hr.

Može nas čak paralizirati i spriječiti da napravimo stvari koje se moraju  završiti.Onda je ulio vodu iz bokala u čašu, i pitao svoje studente: „Koliko je teška ova čaša vode?“

Studenti su davali razne odgovore:

„Dva decilitra,“ rekla je jedna studentica, a zatim su se nizali odgovori „Tri decilitra, pet decilitara“.

Profesor im je na to odgovorio:

„Apsolutna težina ove čaše nije bitna. Ona ovisi od toga koliko dugo je držim. Ako je držim jednu minutu, ništa se neće dogoditi. Ako je držim jedan sat, počet će me boljeti ruka. Ako je držim cijeli dan, moja ruka će utrnuti i bit ću paraliziran.

Dakle, težina čaše nije se promijenila, ali što je duže držim, ona postaje teža. Stresovi i brige u životu su poput ove čaše vode.

Ako mislite o njima neko vrijeme, onda nije problem. Ako mislite o tome malo duže, onda počinje boljeti. Ako mislite o njima cijeli dan, bit ćete paralizirani i nesposobni napraviti bilo što drugo. Zapamtite: Spustite čašu“.

Komentiraj članak

Komentari