Humor ponaški

SPECIJALNI RAPORT IZ TREBINJA: Dubrovački gradonačelnik Vlahušić popularniji i od Karadžića, podupiru ga i dojučerašnji ekstremisti

Nakon objave informacije kako dubrovački gradonačelnik podupire, te kako će vrlo aktivno lobirati za trasu auto – ceste koja će iz Vrgorca put Crne Gore, Makedonije i Albanije preko Trebinja, bolje kazati preko Gackog, Nevesinja i Bileće, popularnost Andra Vlahušića, nabrijana i čestitkom u povodu krsne slave Općine Trebinje, tolika je u ovim krajevima da se može mjeriti čak i sa onom, smatralo se do sada nedostižnom, popularnošću dr. Dragana Dabića.

Piše: Krkljava Bubaić Bube

Umirovljenici, trebinjski sjedokosi rokeri, šešeljevci, duhovno napredni mantijaši, posrbljeni katolici i muslimani, ukratko, sve što je dvonožno, a pravoslavno i 'zakokarđeno', okupilo se jučer ‘pod platanima’ kako bi dočekali velikog dubrovačkog gradonačelnika, Andra Vlahušića. Uz transparente sa ljubavnim porukama i zvuke dragačevske trube, svjetina, opkoljena RS-ovskim plavcima, koji su blokirali okolne ulice, nekoliko sati je čamila čekajući pod mrskim kolovoškim suncem, koje ni jednoga trenutka nije pokolebalo trebinjske patriote u namjeri da na nanosekundu vide obris svog voljenog Andra, iza zatamnjenog stakla crne limuzine.


'Andro – Srbine', zaorilo se iz dubine nekoliko stotina ekstremnih grla dok je hrvatsko – srpska delegacija pristizala na parking. Čitav igrokaz trajao je nekoliko minuta, da bi se okončao povikom umirovljenika sa čijeg se revera groteskno smiješio Vojislav Šešelj: 'Dobro doš'o, primorski domaćine'. Dva kilometra dalje, u jednoj od najpoznatijih trebinjskih butiga od cipela, istaknut je oveći plakat sa Vlahušićevom fotografijom: U čast dolaska dubrovačkog gradonačelnika – 10 posto popusta! Kad se masa ispod platana razišla, započela je utrka za cipele, bilo je tu i Dubrovčana. Kapitalizam na pravoslavni način, reklo bi se.

Također doznajemo kako je dan uoči posjete dubrovačkog gradonačelnika Trebinju, desničarska organizacija ‘Dveri Srpske’ organizirala u ulici Jovana Dučića skromni doček Vlahušiću pod nazivom ‘Alternativa dolazi iz Dubrovnika’.

Sve brojniji trebinjski poštovatelji Vlahušićevog lika i djela imati će priliku upisati se i u knjigu dojmova, kako bi otvorili ‘dušu slavensku’ pred voždom iz Dubrovnika. Ideja je, kažu u ovoj kriptofašističkoj organizaciji, ‘dа čujemo što nаrod misli o dubrovačko – trebinjskim odnosimа dаnаs’, a knjiga će, navode, biti uručena HNS-ovki Vesni Pusić, te jedna kopija njenom bratu Zoranu, a druga Miloradu Pupovcu, velikom promicatelju dobrosusjedskih odnosa na ovim prostorima.

Na nekoliko punktova, ukrašenim hrvatskim i srpskim trobojnicama, dijele se flajeri sa programom i pozivom na ‘novi među komšijski dogovor’.

Ukoliko netko još ima nedoumica oko toga zašto Vlahušić predstavlja alternativu za Trebinja i RS, trebinjski trust mozgova potrudio se da didaktički koncizno, u 10 točaka, obrazloži ‘zašto bismo voljeli da i mi imamo gradonačelnika poput Andra Vlahušića’.

Vlahušić je, čitamo tako na ćiriličnom flajeru, gradonačelnik koji ‘promovira obitelj i obiteljske vrijednosti, i vodi borbu protiv bijele kuge, kojа je u Dubrovniku jedаn od nаjvećih problemа, bаš kаo i u Trebinju’, a uz to je i ‘ponosаn nа svoj nаrod, grad, vjeru, Vićana, kulturu, povijest te svoju Imoticu’. Čak nam se čini i kako je dubrovački gradonačelnik, navode dalje iz Dveri, bio borаc protiv tzv. nezаvisnosti Kosovа’, dakle kao dan je jasna istina koja kaže kako je Andro Vlahušić ‘naš dokаzаni prijаtelj’.

Korak dalje u udvorništvu otišli su ‘Obrazovci’, odnosno njihova trebinjska ekspozitura, koji su neke centralne zidove u Trebinju oblijepila plakatima sa Vlahušićevom fotografijom i porukom iz vlažnih snova svakog pravog srpskog desničara – СрбIn. Šablon plakata identičan je onima sa kojih su se svojevremeno kočoperili Mladić i Karadžić. Tako je dubrovački gradonačelnik dobio počasno mjesto među onima koji su ili direktno sudjelovali u napadu na Dubrovnik, ili su u formi bodi-arta podržavali bradate zločince. Redakcija portalaOKO čestita Vlahušiću.


Dok Univerzitet sa Pala vrši zadnje pripreme za dodjelu počasnog doktorata dubrovačkom gradonačelniku, Radio Čvaljina javlja kako će krajem studenog u Dubljanima biti osnovano Društvo hrvatsko – srpskog prijateljstva ‘Andro Vlahušić’, radi jačanja kulturnih, prosvjetnih, ekonomskih i drugih oblika suradnje dva naroda, o čemu je već obavještem ured ravnjanskog gradonačelnika Šimunovića. /Krkljava Bubaić Bube/

Komentiraj članak

Komentari