Politika

Socijalističke manire vođenja državnih službi i opijanja u službi

Kao u jednoj staroj pjesmi naša državna administracija djeluje ;" gdje da krenem u ovo strašno doba, nemaš gdje". Tako izgleda ako želite bilo što napraviti, izvaditi ili riješiti . Ipak najkomičniji priče iz socijalističke antikulture je prežderavanje na poslu i "slavljenje majmunova". To je najčešća slika naše vrle administracije. Ujutro ih ne možete dobiti jer "kafenišu", kako obično odgovore, a tijekom mjeseca slave sve i svašta.

Normalan način slavlja je van institucija, po kafićima i restoranima, ali naše državne ustanove su već godinama najbolji restoran jeftinih pobuda. Poučeni primjerom "Sanader", da ne bi bili uhvaćeni inflagranti sa nečijom pijanom ženom ili ti kolegicom u nedozvoljenim radnjama prema njenom mužu , pametno se drže svoje administrativne zgrade, jer se još nitko nije sjetio njih kontrolirati u neradu, kao što su oni odlučili kontrolirati građane sa silnim kamerama po gradu. Oni se mogu opijati do mile volje i sve što s time ide, dok narod kopa po kontejnerima i skupo plaća njihova bančenja. Birokrati i službenici se tako tzv. "društvenim socijalističkim radom povezuju", na način da su svi uhvaćeni u nedozvoljenom, pa jedni druge ne mogu tužakati, već širiti socijalističku nekulturu i vuči građane za nos. Samo je pitanje do kada.

Najbolja priča od prije par dana, koju sam čuo sablaznila me koliko je povezana za "drugom Pantićem" i vremenima za kojima narod pati. Nerad i niske pobude su ono za što ovaj lijena administracija živi. Da ne duljim; u jednom od zagrebačkih zatvora, "koleginica komandirka" je išla na godišnji odmor, pa je komandire počastila, kao da ide u krstitke. Bio je to još jedan dan slavlja "majmunova", da se narod proveseli na radnom mjestu, a samo bedaki kao ja, ne kuže njenu veliku ljudskost za ovako veliki blagdan. Donijela je žena tequile, 2,5 litre kraljevine, kolača i veselje je moglo početi. Tequila poznata kao blago piće, ponijela je komandirski narod u pjesmu i veselje, kojoj su se pridružili i civili. "Mačka" je za pet, koga briga za posao. Tako se to radi po onim starim drugarskim pravilima, use nase i podase. Iskreno jedino nisam saznao tko je koga podase stavio ili nije. Radiš za 9,000,00kn ili više i još si bahat i ovaj jadan narod radiš budalama, da bi se pijančevalo po zatvoru.

Na moj upit kako će to proći ako netko "provali", ekipa je u glas rekla , da će se opravdati, kako im je dala piti na kraju smjene. Preverzno do bola. Tu se stvara duh socijalizma, kolektiva, vrana vrani oči ne kopa i Bog te veseli. Probajte to u svojoj firmici i odmah ključ u bravu. Kako su imena za oslovljavanje ostala iz socijalizma, tako je i praksa. Ti ga pošteno platiš, a on te zafrkava i lumpuje, a ako prijaviš dernek, onda si cinker.
Ipak od svega najgluplje i najviše bahato je tu proslavu oglasiti i na facebooku. Drugovi načelnici, dajte malo budite ažurniji, pa sve vam na facebooku piše, samo trebate znati čitati i uputiti zahtjev za prijateljstvom svom kadru. To vam je bolje od svih kamera u zatvoru. Glupi ljudski ego sve oda, samo da bi komandirka bila u centru pažnje. Tako je i ona u 22.3o h oglasila lokanje tequile na facebooku. Blago budalama, njihovo je carstvo nebesko.

I umjesto da je danas ona suspendirana i po osnovu neovlaštenog nošenja alkohola na posao i korištenju mobitela, žena sunača stražnjicu na moru i svima nam se smije, a poglavito poreznim obveznicima. Na upit "šefiču" ove pijanke zašto to dopušta,  a tek mu se dijete rodilo, on odgovara, da je to praksa. Sjajna praksa našeg sustava u kome pojedinci su nedodirljivi. Šefić nije skužio da komandirka za pet minuta slave je ugrozila i posao njegov i opstojnost njegove familije. Opet kažem blago budalama , koje to ne vide. Slavljenje majmunova je uobičajna praksa, pa sad vi zamislite na stotinjak zaposlenih, koja je cijena nesigurnosti jedne takve ustanove. Šlag na tortu daje i proslava rođendana u okviru takvih ustanova i čašćenja pojedinaca, jer smo mi "ljudi", pa moramo to proslaviti. Umjesto da se ekipa nađe van posla, po svršetku smjene oni partijaju našim novcima i ne rade ništa.

Moj sused Štef se diže u dva sata i "cipelcugom" ide po boce, dok vesela komandirka "toča" noge u more. Tako joj je Bog dao i proslaviti će ona još mnoštvo majmunova, blagdana, Novih godina , rođendana u zatvoru, kao "primerna drugarica i koleginica". Sitnim dušama na čast i na sramotu našeg džepa, kojim je plaćamo. Jedino dobro došlo iz ovog zatvorskog tuluma je činjenica, da bude i Štef dobil koju bocu u kontejner.
Jedan dan "slave", a zapravo neprofesionalnosti je nekad bedakima važniji od posla, karijere i poštenja. Ipak bi takve molili da ubuduće svoje hvalospjeve ostave za tu drugarsku elitu, jer neki od nas rade za 1800,00 kn kroz mjesec. Kad zbrojite koliko ima ovakvih druženja naših drugara iz zaostalih vremena nije niti čudo da pojedinci drže po cijela ministarstva. Ekipa slavi majmunovo.

Ovakvih primitivnih pojedinaca koji obezvređuju posao ima puno, jer su došli po babi i stričevima. I onda takvi neradnici izađu na ulice i zatvaraju male firme za 10-12 kn, a velike ne zatvaraju niti za milion kuna. Pošteno. Socijalizam i drug Pantić nikako ne odlaze iz naše zbilje, jer  poltroni i poltronke, koji  se žele dodvoriti šefićima, a koji su smijenjivi, rade ovakve teške propuste, čitaj po socijalističkoj literaturi, gluposti. Zamislite ovu jadnu ženu i njemački sustav. Frknula bi naglavačke van iz posla, kod nas je ona slavljena i hvaljena. Pametnom dosta, budali nikada.
Obezglavljen i okrenut sustav naopačke proizvodi ovu kreaturu likova, koji služe samo sebi i nekom nepoznatom cilju. Nas ko šljivi. /Piše: decurro igor/

Komentiraj članak

Komentari