TRGOVAČKA CIJENA

Slovenska privreda bez poslovanja Luke Kopar i prilaza na otvoreno more je kao riba bez vode

Predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj, dr sc. Ilija Barjašić u otvorenom pismu iznosi razloge važnosti Savudrijske vale za Slovence, posebice luke Kopar za slovensku privredu.

'Određeno izabrani sud' za rješavanje graničnog spora između Republike Slovenije i Republike Hrvatske, izabran radi nepristranosti suđenja, kako se pretpostavljalo, a sve da bi se argumentima objektivno razgraničile dvije države.

Što kada se sud prikloni, korumpirano ili iz nekog drugog razloga, pristrano pa sudi u korist jedne strane.

Konkretno Arbitražni sud za granični spor između Slovenije i Hrvatske u samom početku suđenja kompromitirao se, na planetarnom nivou u ovim turbulentnim vremenima, radi slovenskih želja.

Slovenci su pokazali kako se služe svim sredstvima do koristi - cilja. Tendenciozno, nemoralno iskompromitirali su Sud što je predumišljaj i dodatno kažnjivo, jer se korumpiralo "časni sud" .

Dalje, isti sud i nakon izlaska Hrvatske kao stranke u postupku nastavlja suđenje kao " meritoran" i donosi neobjektivnu presudu u korist Slovenije razgraničenja na moru u Saudrijskoj vali.

Dakle maskirali su se bleferi, po osobnim željama - isključivo radi koristi, pa pomoću sile kao pravde, ucjenama, prevarama ..., sve ih to prozirno prokazuje kao lukavo - slijepe.

Utoliko mogu poslužiti kao inspiracija piscima kriminalističkih romana, što bi dalje poslužilo za snimanje filmova, a sve da bi se ismijali režiseri iz Slovenije i suda, kako se ne bi dalje trovalo afirmativnu istinu, logiku zdravog razuma ..., jer sud i nakon što je skupa s slovenskom stranom kompromitiran, što je razlog da hrvatska strana izlazi iz procesa ..., presuđuje u korist strane koja ulazi u spor strasnim željama ...

Hrvatska očigledno ne treba od jedne prostorno - male države Slovenije ni mora niti kopna, ali Sloveniji treba izlaz na otvoreno more, koji nema bez prisvajanja Saudrijske vale.

Nekoliko godina prije pojavljivanja Ivice Račana, Kresović i Jadranke Kosor oko "posredovanja" razumni Slovenci predlagali su da se zamijene (,,izkompenziraju) teritoriji, Hrvatskoj kao zemlji bivšeg Austrougarskog Carstva treba suverenitet nad odgovarajućim prostorom koji bi povezao Austriju i Hrvatsku ..., i tako bi se rasteretilo slovenske carinske službe i policiju, koje ucjenjujući usporavaju protok ljudi i roba prema Jadranskom moru južno od Pirana.

Prijedlog u ovom momentu određuje tržišna cijena metra kako na moru tako i na kopnu ..., zato Slovenci svojom drskošću dovode u pitanje poslovnost luke Kopar, koja je po gospodarskoj poslovnosti jača od skoro ostalog ukupnog privređivanja Slovenije.

Rješenje je na bazi trgovanja, a ne prevara i otimanja uz posredovanja nekih raskrinkanih "hrvatskih građana" pionira.

Uz napomenu da Hrvatska ima komercijalno skupo more kao adut u odnosu na slovenske kontinentalne planine i doline.
 
dr sc. Ilija Barjašić

predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta ŽIVOT

Komentiraj članak

Komentari