EUROPSKO PRVENSTVO

Slovenci odlučili: 'Ostajemo na prvenstvu, ali ćemo se žaliti'

Slovenski rukometni savez potvrdio je konferenciji za medije da njihova reprezentacija ostaje na Europskom prvenstvu.


- Možemo potvrditi da smo jednoglasno odlučili da nastavljamo s natjecanjem na Europskom prvenstvu, iako smo strašno razočarani suđenjem na prvenstvu. Odlučili smo da ćemo igrati zbog sporta, navijača i cijelog natjecanja - rekao je predsjednik slovenskog saveza Franjo Bobinac.
Europski rukometni savez odbio je i drugu žalbu slovenskog saveza zbog "kršenja pravila" na utakmici EP-a Slovenija - Njemačka (25:25), piše Večernji.
- Igrat ćemo, ali ćemo se žaliti Međunarodnom sportskom sudu. Slovenija će i dalje biti glasna u borbi za što bolji, kvalitetniji i pravedniji rukomet. U Slovenskom rukometnom savezu potvrdili su kako im je odbijena i druga žalba u zadnja dva dana. Javnost su obavijesti na svojoj Facebook stranici: "O idućim odlukama odmah ćemo obavijestiti javnost".
Čelnici slovenskog saveza najavili su kako bi njihova rukometna reprezentacija mogla napustiti prvenstvo nakon skandala u susretu s Njemačkom (25:25). Slovenci su bili na korak do pobjede, a onda su litavski suci Mazeika i Gatelis dosudili sedmerac za europske prvake. Reichmann je zabio i Nijemce spasio poraza.


Komentiraj članak

Komentari