R&B ZVIJEZDA

Slavni pjevač uhićen zbog spolnog zlostavljanja

R&B zvijezda R. Kelly uhićena je na temelju optužnice za spolna zlostavljanja za koja će odgovarati pred saveznim sudom u Brooklynu, potvrdili su pravosudni izvori za New York Daily News, prenosi Index.hr

O optužbama protiv pjevača Kellyja za dugotrajno spolno zlostavljanje snimljen je dokumentarni film za Lifetime TV emitiran u siječnju.

Prema izvorima u Chicagu su ga uhitili pripadnici njujorške policije i istražitelji savezne agencije za domovinsku sigurnost.

Istražitelji njujorške policije u siječnju su se susreli s Faith Rodgers, jednom od osoba koje optužuju R. Kellyja. Njezina odvjetnica Gloria Allred tada je kazala kako je Rodgers izvršila svoju dužnost "pružanja informacija".

Rodgers je tužila Kellyja pred sudom u Manhattanu 2018. tvrdeći da ju je prisilio na bolni i zlostavljajući spolni odnos u njujorškom hotelu godinu ranije te ju je svjesno zarazio herpesom.

Tvrdi da je bila žrtva njegove manipulacije tijekom jednogodišnje veze u kojoj ju je zaključavao u sobe i vozila kao kaznu što ga nije zadovoljila.

"Vjerovala sam mu i on je to povjerenje izdao", kazala je Rodgers na konferenciji za novinare u siječnju. "Kad sam spoznala vlastitu vrijednost, znala sam da moram otići."

Do sada su se sve optužbe protiv Kellyja odnosile na višegodišnje razdoblje i sve su iznesene pred sud u Chicagu.

Kelly je u veljači optužen po 10 točaka za teško spolno zlostavljanje koje je uključilo četiri žrtve od kojih su tri bile u dobi od 13 do 17 godina.

Izjasnio se da se ne osjeća krivim.

Nakon toga protiv njega podignuto je u svibnju još 11 novih točaka optužnice za spolne napade i zlostavljanja za koje se može izreći maksimalna kazna zatvora od 30 godina. I po tim optužbama u lipnju se izjasnio da nije kriv.

 

Komentiraj članak

Komentari