SAMOHRANE MAJKE

SLAVNE HRVATICE SAME U NAJTEŽOJ ULOZI Voditeljicu partner ostavio u drugom mjesecu trudnoće: 'Dođe ti da vrištiš!'

Poznata mlada glumica Jagoda Kumrić hrabro se nosi sa svim životnim izazovima. Djevojka koja se proslavila ulogom u seriji 'Larin izbor' danas je samohrana majka, studentica, glumica. Prije devet mjeseci na svijet je donijela djevojčicu Nastasju, a za Slobodnu Dalmaciju otkrila je kako se snalazi u najvažnijoj životnoj ulozi, ali i otkriva da se vraća na male ekrane u novoj dramskoj seriji Nove TV. Serija će se snimati u Zagrebu pa Jagoda uvelike vrši pripreme za preseljenje, piše 100posto.hr

'Radim, studiram, imam bebu od deset kila i živim na 4. katu bez lifta', kroz smijeh je komentirala Jagoda tajnu svoje sjajne linije koju je vratila brzo nakon poroda. Djevojčica joj je je promijenila život iz temelja, pogotovo stoga što je od najranije dobi s malenom sama. Jasno, pomaže joj obitelj i otac djevojčice bez čije podrške bi Jagoda, kaže, teško uspjela uskladiti majčinske i fakultetske obaveze.

'S prosječnim primanjima u Hrvatskoj je gotovo nemoguće odgajati dijete sam bez pomoći okoline'

'Iako sam samohrana majka, naravno da mi i Nastasjin tata pomaže i dio je njezina života. Samohrane majke su posebna kategorija hrabrih žena kojima skidam kapu do poda, sigurno da je ponekad teško, ali kad znaš zašto nešto radiš i zbog koga onda se u tebi probudi jedna određena snaga koja je nenadmašiva. Imam sreće što mi majka, otac, braća, očuh, baba, nevjesta i prijatelji puno pomažu. Sigurna sam da puno samohranih majki nema takvu podršku okoline i njima je jako teško. Sustav je, nažalost, takav da samohrane majke nemaju nikakve privilegije niti se za njih pokazuje razumijevanje kako na poslu tako ni u svim drugim segmentima života. S prosječnim primanjima u Hrvatskoj i s takvim sustavom gotovo je pa nemoguće odgajati dijete sam bez pomoći okoline', dodala je 27-godišnja Kumrić.

Anamarija Asanović u Australiji se uz oca i kćerkicu oporavljala od prekida

Nije Jagoda jedina mlada žena koja se suočila s ulogom samohrane majke u tako ranoj djetetovoj dobi. Slična je sudbina zadesila i dizajnericu i kćer proslavljenog nogometaša Anamariju Asanović. Splićanka je djevojčicu dobila s dugogodišnji dečkom Marinom Siriščevićem, no dvije godine kasnije par je prekinuo ljubavnu vezu.Početkom prošle godine otkriveno je da je Anamarija ponovno sama. O detaljima prekida nije željela javno pričati. Nakon prekida dizajnerica je boravila mjesec dana s kćerkicom i svojim ocem u Australiji. Aljoša se tamo odselio zbog posla, a Anamarija mu je pomogla urediti životni prostor, a vrijeme je iskoristila i da se malo odmakne od problema. Sve je vremenom sjelo na svoje mjesto pa Asanović radi i uživa u odrastanju svoje djevojčice.

Maja Škufca tijekom trudnoće postala samohrana majka

I voditeljica i novinarka Maja Škufca svojedobno se suočila s teškom situacijom. S bivšim partnerom, poduzetnikom Kristijanom Babićem, rastala se tijekom trudnoće pa je sa svojom mezimicom od početka sama. Jasno, prisutna je i kod Maje podrška obitelji, a prisutan je u životu kćeri i Kristijan Babić. Ipak, ovoj hrabroj Riječanki nije bilo lako u prvim danima nakon poroda. Naime, oboljela je od akutne upale gušterače i završila u bolnici, a kod kuće je imala curicu od svega mjesec dana. Uspjela je u bolnici ozdraviti i posvetiti se potom u potpunosti majčinstvu. Reći će uvijek da je to najteža i najljepša uloga u životu te je danas ispunjena i zadovoljna.

Sanja Čeliković ostala sama u drugom mjesecu trudnoće, planirali su vjenčanje i čekali bebu, a onda se sve srušilo

Novinarka i voditeljica Sanja Čeliković ostala je sama tijekom trudnoće, partner ju je ostavio kada je bila trudna svega dva mjeseca. Prihvatila je u ranom stadiju trudnoće da će kroz te najljepše i najteže dane života proći bez podrške partnera s kojim je dotad živjela i bila u vezi više od dvije godine. 'Cijela trudnoća bila mi je čarobna, ali pratio me strah. Pitala sam se kako ću ja to sama, kako ću biti i majka i otac tom djetetu. Pukne ti guma na autu dok voziš bebu od nekoliko mjeseci, tegliš vrećice i bebu, ubija te samoća, svi odu svojoj kući, a ti ostaneš sama sa svojim mislima i strahovima. Dođe ti da vrištiš... Najgore mi je bilo u vrijeme blagdana, kad svi odu svojim obiteljima, a ja bih ostajala sama. Raduješ se svemu što ti je dijete donijelo, ali nemaš to s kime podijeliti', rekla je voditeljica svojedobno za Prvi.hr. Samohranim majkama potom je poručila da dignu glavu i vjeruju u svoje sposobnosti. 'Tugujte neko vrijeme, a nakon toga dignite glavu, vjerujte u sebe i svoje sposobnosti... Jer život je ono što stvorite od njega', zaključila je Sanja.

Meri Cetinić ostala sama

Od najranije dobi svoje kćeri Ivane, glazbena diva Meri Cetinić je samohrana majka. U doba svoje najveće popularnosti ostvarila se u ulozi majke, ubrzo ostavši s njom sama. Financijski se nikada nije brinula jer je zarađivala odlične iznose i znala je dobro novcima raspolagati. S druge strane, nije bilo lako kćeri biti i otac i majka. No, Meri je uspjela, a njezina Ivana i sama se bavi glazbom. U ljubavnom smislu, pjevačica je ostala sama, posvećena poslu i kćeri.

Elizabeta Gojan svoje sinove odgaja sama otpočetka

I novinarka Elizabeta Gojan otpočetka je sama sa svojom djecom. Blizance je na svijet donijela u 39. godini života, a odmah je odlučila i da od njihovog oca ne želi ništa te da će ih odgajati sama. 'Nisam planirala majčinstvo, a to mi je bila još jedna potvrda da ništa ne mogu napraviti jednostavno. Snalazila sam se teško. Da nije bilo mojih roditelja, ne bih to mogla. Kada sam na ultrazvuku doznala da ih je dvoje, a inače nisam taj tip, briznula sam u plač kako ću ja to sama. No, mama me smirila, ništa nije dovela u pitanje, iako je sve do kraja mislila da to trebam riješiti sa suprotnom stranom. Brzo sam se vratila na posao da financijski mogu preživjeti, bilo je jako puno toga na mojim roditeljima, iako sam se ja maksimalno trudila. Šest godina nisam nigdje bila, ni u kazalištu ni u kinu, samo posao - doma, i eventualno na neki put. Nikad nisam tražila alimentaciju, to je ono 'donkihotovski' u meni, nismo u kontaktu, ali sinovi znaju tko je', rekla je prije pet godina Gojan za Jutarnji list.

Jelena i Čuček primjer su pravog i ispravnog ponašanja nakon razvoda

Jelena Veljača s bivšim partnerom Draženom Čučekom odgaja njihovu curicu, no priznala je više puta da joj razvod nije lako pao. Teže se rastati kada su djeca u pitanju, no Dražen i Jelena zaista su primjer kako to treba izgledati i nakon što se ljubavna priča završi. 'Što se Dražena tiče, mi smo zaista obitelj, bez obzira na razvod otprije godinu dana, mi i dalje funkcioniramo kao obitelj. Nekome je to možda čudno, nama je normalno. Još uvijek puno putujemo zajedno, idemo na mnoge stvari zajedno, puno razgovaramo i provodimo s Lenom. Oboma nam je silno važno da Lena zna da ju i mama i tata jednako vole. Mi smo nekako to naše dijete stavili doista na prvo mjesto. Presretna sam što imam partnera u roditeljskom odnosu koji zaista tako funkcionira', rekla nam je Veljača svojedobno u intervjuu. Sretna je što se na Čučeka uvijek može osloniti i što je zaista uključen u život njihove kćeri. To ne znači, s druge strane, da nema situacija u kojima je jednostavno - sama.

'Mislim da treba biti pošten i pažljiv, postoje majke koje odrađuju sve same i njima je neopisivo teže negoli je meni. Ja se mogu osloniti na čovjeka koji je otac mog djeteta. Međutim, ne mislim da je jedna vrsta majčinstva laka, odnosno lakša od druge. Čak ni ona u kojoj ste u ljubavi s partnerom i živite zajedno. Smatram se samohranom majkom, a bi li mi sud odobrio taj termin, ne znam! Nitko me, srećom, to nije tražio da definiram. To ne znači, naravno, da Lena nema najboljeg tatu na svijetu, jer ima', dodala je tada Veljača.

 

Komentiraj članak

Komentari