NAPISAO NA BLOGU

Slaven Dobrović podnio ostavku u Hrvatskim vodama

Navodi kako je nastojao dati svoj konkretan doprinos radu Hrvatskih voda.

Bivši ministar Slaven Dobrović odlučio je podnijeti ostavku na mjesto predsjednika i člana upravnog vijeća Hrvatskih voda.
Dobrović ostavku podnosi zbog nefunkcioniranja Upravnog vijeća koje, kako je napisao na svom blogu, već pet mjeseci nije imalo sjednicu.

- Brojne su i važne zadaće upravnog vijeća, među ostalim donošenje Financijskog plana i Plana upravljanja vodama, odluke o financijskim izvještajima Hrvatskih voda, te o rasporedu viška prihoda nad rashodima, sve prema Zakonu o vodama i Statutu Hrvatskih voda.

Uobičajeni ritam sastajanja Upravnog vijeća je svakih mjesec do dva, ovisno o potrebama i prijedlogu voditelja poslovanja Hrvatskih voda, odnosno generalnog direktora.

Kako je funkcioniranje Upravnog vijeća uvjet bez kojeg se ne može, s današnjim danom (8. rujna), uputio sam Vladi Republike Hrvatske neopozivu ostavku na mjesto predsjednika i člana upravnog vijeća Hrvatskih voda - napisao je Dobrović na svom blogu.

Navodi kako je nastojao dati svoj konkretan doprinos radu Hrvatskih voda. Kao političar vjerovao sam da će zajednički cilj bolje Hrvatske prevladati.

- Nadam se da će moj čin ubrzati dogovore unutar vladajuće stranke i potaknuti odgovorne da u kratkom vremenu osiguraju normalan rad Upravnog vijeća Hrvatskih voda.

Ozbiljnost ove institucije to zahtjeva - napisao je između ostalog Dobrović.

Izvor: Večernji list

Komentiraj članak

Komentari