INCIDENT

SKORO SU SE POTUKLI Župnik na misi u Međimurju se posvađao s vjernicima

U nedjelju je došlo do incidenta na misi u Kotoribi, piše eMedjimurje.

Prema riječima svjedoka koji su željeli ostati anonimni, župnik Marinko Prstec već je na jutarnjoj misi prozivao pojedine vjernike koji nisu bili prisutni, da bi na glavnoj nedjeljnoj misi župnikove kritike i pokude dovele do otvorenog verbalnog sukoba, donosi Index.hr.

"Sve je počelo na jutarnjoj misi prozivanjem pojedinih vjernika koji nisu bili prisutni, dok je na glavnoj misi nakon samo desetak minuta sišao s oltara i posvađao se, praktički, s cijelom crkvom. Sukob je došao do ruba fizičkog incidenta, nakon čega nam je velečasni rekao da mu je svejedno hoćemo li ostati na misi i da možemo napustiti crkvu, što smo i učinili", kaže svjedok.

"Znamo da je i velečasni samo čovjek, k tome još i mlad, sa svim ljudskim vrlinama i manama, ali preko nekih riječi i uvreda koje je izgovorio jednostavno nismo mogli prijeći, koliko god je kršćanski opraštati", dodaje.

"Na početku je sve bilo u redu, ali s vremenom su počeli problemi. Župnik je znao kasniti na misu ili se dogodilo da bi zaspao pa ga je trebalo buditi. U posljednje vrijeme sukobio se i s vjeroučiteljicom kojoj je branio čitati na misi i pripremati djecu za Prvu pričest. Sve to znali su biskup i dekan, ali se ništa nije poduzimalo, međutim sada je krajnje vrijeme da se nešto učini, jer je ovakvo ponašanje prevršilo svaku mjeru", priča izvor za eMedjimurje.

Župnik nije odgovarao na pozive. Navodno je napustio župu, a do kraja tjedna Kotoriba bi trebala dobiti novog župnika.

Komentiraj članak

Komentari