ZAVRŠILI NA SUDU

SKANDAL U KOPRIVNICI Prepisala stan na ravnateljicu umirovljeničkog doma i dobila mjesto na koje se čeka godinama

Koprivnicom odjekuje ogroman skandal, prema pisanju Podravskog lista ravnateljici Doma za starije i nemoćne Vesni Križan 81-godišnjakinja je prepisala vrijedan stan u Zagrebu da bi tri dana poslije dobila smještaj u domu. Križan je u to vrijeme, radilo se o 2003. godini bila samo zaposlenica doma, ali – što je daleko važnije – i čelnica povjerenstva koje je odlučivalo o smještaju.

Priča tu ne staje, gospođa koja je sklopila ugovor o uzdržavanju preminula je pet godina poslije, potom je njezin brat počinio samoubojstvo, pa u stanu danas živi njegova kći s dvoje djece i unukom. Brat pokojnice pokrenuo je sudski postupak, tražili su da se ugovor proglasi ništetnim, no Križan ima pravomoćnu presudu koja joj daje za pravo.

Križan je već deset godina ravnateljica, a njeno imenovanje svojedobno je bila važna politička vijest s obzirom da je došlo do velikog okršaja između SDP-ove i HDZ-ove struje. Kako su HDZ-ovci imali većinu u Županiji, a time i dovoljan broju ruku u Upravnom vijeću doma, 'progurali' su 'svoju' kandidatkinju.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari