NAPADAČA JOŠ TRAŽE

SIN HRVOJA PETRAČA Novica Petrač: 'Tata je dobro, čuli smo se, pukla mu je noga'

Petrača je u subotu navečer ispred hotela Esplanade u Zagrebu pretukao muškarac, kojega još traže. Petrača su nakon napada prevezli u KBC Zagreb

Nisam još bio do njega, samo smo se čuli. Tata je dobro. Pukla mu je jedna noga u zglobu i ima hematome po licu, kratko nam je rekao Novica Petrač, sin poduzetnika Hrvoja Petrača, piše 24sata.

Petrača je u subotu navečer ispred hotela Esplanade u Zagrebu pretukao muškarac, kojega još traže.

Zagrebačka policija na svojoj je internetskoj stranici u prvim satima nedjelje objavila da je 64-godišnjak napadnut oko 22,30 sati u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici "prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac".

- Nakon što mu se obratio fizički ga je napao te ga teško ozlijedio. Liječnička pomoć teško ozlijeđenom muškarcu pružena je u KBC Zagreb, a za počiniteljem koji se dovodi u svezu s ovim događajem policija intenzivno traga - kažu u policiji.

Prema neslužbenim podacima Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svojega automobila.

Zbog otmice Zagorčeva sina te iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna Petrač je služio kaznu kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima. Prije suđenja za otmicu na kojem je Zagorca prokazao za krađu dragulja iz sefa Ministarstva obrane, kad je 2000. godine odlazio s dužnosti, više od godine dana bio je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

U lepoglavskoj kaznionici je suprotno zatvorskim pravilima uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo. Vrhovni sud je 2015. godine, pisao je Index, potvrdio osuđujuću presudu bivšem upravitelju Kaznionice u Lepoglavi Stjepanu Lopariću i njegovu pomoćniku Nevenu Putaru, ali im je smanjio kazne jer je jedna točka optužnice u međuvremenu 'pala' u zastaru.

Loparić je tako pravomoćno osuđen na godinu dana, a Putar na deset mjeseci zatvora. Bivšem načelniku odjela tretmana u Ivanu Benčeku potvrđena je uvjetna kazna od sedam mjeseci zatvora s rokom kušnje dvije godine

Čelnici zatvora u Lepoglavi 'odgovarali' su zbog pogodovanja petorici zatvorenika, među kojima je bio i Hrvoje Petrač.

 

Komentiraj članak

Komentari