Brzo i odlično

Šest rješenja za krvave oči

Krvave oči najčešće brzo prođu, ali ukoliko su vam oči već duže vrijeme bez prestanka krvave, svakako se obratite liječniku.

Ako su vaše oči povremeno krvave, donosimo vam neke tehnike koje možete obaviti u udobnosti vašeg doma, prenosi centar zdravlja.

LED - koristite ga kao hladan oblog, stavite kockice leda u krpu, zatvorite oči i prislonite kapcima. Držite oblog oko pet minuta na svakom oku, barem dva puta dnevno.

VODA - kapljice hladne vode će brzo ukloniti osjećaj svrbeža u očima i crvenilo. Kapljice vode možete stavljati u oči mnogo puta na dan, koliko god je potrebno kako biste se riješili crvenila i svraba u očima.

RUŽINA VODICA - namočite dvije pamučne vatice s ružinom vodom, zatvorite oči i stavite vatice na kapke. Ostavite da djeluje 15 minuta i ponovite ovo dva puta dnevno.

KRASTAVAC - najpoznatiji i najšire prihvaćen lijek za podočnjak ali i za krvave oči. Hladnu krišku svježeg krastavca stavite na kapke i ostavite da djeluje 15 minuta.

ZELENI ČAJ - stavite dvije vrećice zelenog čaja u vruću vodu te izvadite nakon dvije minute. Potom vrećice stavite u frižder kako bi se ohladile. Kada se ohlade stavite ih na kapke i ostavite 15 minuta.

SPAVANJE - miran i ugodan san je definitivno najbolji lijek za krvave oči.

Komentiraj članak

Komentari