Hrvatska

ŠEŠELJEVO GOSTOVANJE U 'BUJICI': 'Čuo sam se s Josipovićevim ljudima...'(VIDEO)

Osvjedočeni ratni zločinac Vojislav Šešelj telefonski se javio u emisiju Bujica Velimira Bujanca u kojoj je riječ bila upravo o njemu i gdje je gostovao Anto Kovačević, član Društva hrvatskih književnika, bivši saborski zastupnik i politički zatvorenik koji je tijekom jugoslavenske komunističke diktature bio u zeničkom zatvoru zajedno sa Šešeljem!

Javljanje Vojislava Šešelja, četničkog vojvode koji je u devedesetim godinama predvodio četničke horde, koje su klale i ubijale po Hrvatskoj, Velimir Bujanec najavio je kao ekskluzivno. 

Šešelj je u tom svom ekskluzivnom javljanju kazao da podržava predsjednika Josipovića, ali i iznio nevjerojatne tvrdnje.

"Bio sam u kontaktu s nekim njegovim savjetnicima i oni su me potaknuli da izdam priopćenje kako bi on imao priliku da se eksponira kao nacionalist Hrvatskoj javnosti", kazao je ovaj provokator i zločinac dodajući kako Josipovića iznimno cijeni, baš kao i Vesnu Pusić zbog obiteljskog pedigrea. Posve sramotno i skandalozno zvuči Šešeljeva tvrdnja da je kontaktirao s predsjednikom Josipovićem koji se u javnosti predstavlja kao osoba koja osuđuju Šešeljeve zločine. Jednako tako, sramotno je da Josipović kao čovjek koji u rukama drži hrvatsku sigurnost kao čelni čovjek vojske komunicira s nekim tko je izvršio masakr nad hrvatskim narodom. Zapitati se valja hoće li itko u državi u kojoj branitelji prosvjeduju boreći se za svoja prava reagirati na ono što Josipović čini.
"Cijenim ga zbog njegova oca koji je bio partizan i oficir. Mislim da je to bila 9. Dalmatinska brigada koja je oslobodila Široki brijeg i pod komandom oca Ive Josipovića tamo je strijeljan velik broj ustaša, franjevačkih fratara, a streljan je i velik broj žena i djece...", kazao je Šešelj o hrvatskom predsjedniku, potvrđujući i sam priče koje su proteklih dana kružile medijima o Anti Josipoviću. Dotakao se i vlasti u Srbiji.

"Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić tresu se od straha, blokirali su me ovdje, pa sam se javio preko Hrvatske, dovoljno je bilo da dam jedno priopćenje", govorio je bahato Šešelj namećući pitanje tko zaista vlada Hrvatskom i kakvi su to licemjeri koji vode Hrvatsku.

Anto Kovačević izgovorio je da ga ne muči što govori krvnik Šešelj, pa čak je kazao kako misli da je pošteni četnik te da je očekivao da će ga više ljudi dočekati u Beogradu.

"Problem su izjave Vesne Pusić i predsjednika Josipovića. Šešelja optužuju zbog izjava, a Josipović se bori protiv nekakvih ''Ustaških zmija'', napomenuo je Kovačević te jasno detektirao u čemu je zaista problem.

''Sjetite se naših mučenika generala, a sada Šešelj hoda slobodno. Ponosi se Vesnom Pusić jer ona ima četnički pedigre'', kazao je Kovačević.

Ipak, ono što je još čudnije jest činjenica da Bujanec koji se predstavlja kao prohrvatski orijentiran novinar te koji se u dijelu javnosti povezuje sa HDZ-om daje medijski prostor ovom četničkom provokatoru. Slavodnobitno ga je najavio kao ekskluzivu i dao mu prostor da svoje otrove pljuca u hrvatskim medijima, a sve to pomalo je nisko jer toliki prostor Šešešlju nisu dali niti mediji u Srbiji. Stoga se zapravo može reći da u ovoj zamršenoj priči nitko nije u pravu - sramotno je da Josipović komunicira sa ratnim zločincem, sramotno je da se istom tom zločincu daje medijski prostor, sramotno je, ali i pomalo licemjerno da to čini Bujanec. Inače, Velimir Bujanec najavljujući svoju večerašnju emisiju na Facebook stranici nije napomenuo kako će mu se u eter EKSKLUZIVNO javiti taj zločinac. U komentarima koji su mu ostavljeni ispod najave nakon emisije, a koji su redom bili negativni, Bujanec je oprao ruke kao Poncije Pilat od Isusa i napisao jednom od kometatora koji ga je pitao ono što se i mi pitamo, zašto je ugostio tog zločinca: Prostor mu je dao Hrvatski sabor koji je cijeli dan raspravljao o njemu. Mi samo radimo svoj novinarski posao, a to koliko ga ne vole "njegovi" nisam siguran...

Komentiraj članak

Komentari